A Balaton a strandolásról szól, a vízibiciklizésről, wakeboardozásról, biciklizésről és a hekkről. Ezek nappali programok, és minden este felvetődik a kérdés, mit lehet csinálni egy családdal a Balatonon hétköznap este? A gyerekek a napközbeni élmények miatt fel vannak pörögve, így nagyjából este 9-ig nem is kerülhet szóba az alvás. Összeszedtük, mivel próbálkoztunk az északi parton.

Horgászás

A horgászás és kutyasétáltatás tűnik a tapasztalatok szerint a legjobb esti programnak gyerekekkel, zsebpecával bárhol lehet horgászni a Balaton partján. A horgászás nem mindenkit köt le, így érdemes olyan helyre menni, ahol azok a családtagok, akiket nem érdekelnek a halak, legalább sétálni tudnak egy sétányon.

Valamelyi termelői piac is szóba jöhet

Hétköznap este jó programnak tűnik valamelyik helyi termelői piac is, a gyenesdiási halpiacon hétköznap este koncertekbe is futhat az ember. A tihanyi menő piac, a Tihanyi Piac Placc kellemes programnak ígérkezett szerda estére az esős-hűvös napra. A gond csak az, hogy amíg a Facebookon úgy hirdetik magukat a cover képen, hogy szerdán, pénteken és szombaton vannak nyitva, a valóság az, hogy csak szombaton találni ott bárkit is, hétköznap senki sincs.

Cirkusz

A cirkusz is szóba jöhet este, a Nemzeti Nagycirkusz évente fellép a Balatonon, és kisebb vándorcirkusz társulatok is vannak az északi parton. Csopak felé például.

A tihanyi Belső-tó játszótere

A tihanyi Belső-tónál van egy szabadidőpark, ami ingyenes. Mindenféle korosztályú gyerek könnyen feltalálja magát a játszótéren, a játszótéren lévő étteremben pedig a mosdó használata is megoldható.

Ha van ötlete, mit lehet még csinálni hétköznap este családostul a Balatonon, írja meg a velvet@index.inda.hu e-mail címre.