A déli parton hemzsegnek a szabadstrandok, nagyítóval kell keresni a fizetős partokat. Ha az utóbbiakat részesíti előnyben, vagy csak nem tud dönteni, most megmutatjuk milyen előnyökkel jár a belépős fajta. A lellei Napfénystrandot teszteltük, és igyekeztünk pontokba szedni a strand extráit. 

1.

Egy csomó belépő közül választhat. Van egyszeri és többszöri belépésre jogosító jegy is. Egy kis pluszért még a VIP-be is bemehet, azaz kihasználhatja egy C kategóriás élménymedence előnyeit.

2.

Egyet se féljen, ha nem süt a nap, nem marad fehér a teste. Elég csak befeküdni pár percre a szoliba, és olyan, mintha egész nap a parton sült volna feketére.

3.

Nem akármilyen napágyakat lehet ám egy csúcskategóriás strandon bérelni. Még napellenző is jár a menő darabokhoz. Természetesen ez nincs benne az árban, külön kell bérelni őket.

4.

Ilyen csodás homokos (vagy inkább iszapos) parton sütkérezhet és építhet iszapvárat. 

5.

Ha nem érkezett kockákkal a strandra, nem kell aggódnia. Még behozhatja a lemaradást a kültéri konditeremben, és azonnal ledolgozhatja a lángost.

Ha meggyőztük, irány a fizetős strand, vagy ha mégsem, akkor inkább keressen fel egy ingyenes partszakaszt. A Balaton déli oldalán úton-útfélen strandokba ütközik az ember, és csak a legbátrabbak kérnek pénzt a belépőért. Általában ugyanazokért a szolgáltatásokért, amit máshol ingyen nyújtanak.