Egy darabig azt hittük, hogy hihetetlen nagy szívás lent lenni a Balatonon, mikor épp nincs strandidő, márpedig itt már napok óta nincs strandidő, és a part körül egyre kevesebb izgalmas programot találunk. Aztán rájöttünk, hogy autóval húsz perc alatt Veszprémben vagyunk, ahol nem csak elképesztően menő állatkert van, hanem vár is. Ez a két dolog pedig pont elég arra, hogy az ember eltöltsön egy kerek egész napot a városban, anélkül, hogy rommá unná magát.

Az állatkertre ugyanis simán rá lehet számolni két-három órát, aztán legalább egy fél óra az is, hogy az ember valami viszonylag jó éttermet találjon. És most szólunk, ha először ön is szimpatizálna a sétálóutcában található Maricával, inkább meneküljön onnan, és menjen fel a várba, ahol ezerszer szebb környzetben lehet egy lehetetlenül hülye nevű, ellenben tényleg csodálatos helyen, az Elefántban. Persze ha azt nézzük, hogy az állatkertből kispórolták az elefántokat, akkor teljesen logikus, hogy egy kis étterem a veszprémi várban ezt a nevet kapja. 

A várban egyébként nem csak régi épületeket és templomokat láthat, van ott egy halom kiállítás is, és természetesen kilátás is Veszprém városára, de azért ezt mindenki sejti. Hisz ez egy vár. Azok meg általában magas helyeken vannak.

Szóval Veszprém egyértelműen menő, mert közel a Balaton, és még a budapestinél is jobb és szebb állatkertje, meg várkerülete van. Meg egy tökjó turkálója, aminek sajnos elfelejtettük a nevét, de valahol a Szabadság tér környékén keresse!