Nem, nem őrültünk meg, a fenti mondat nem egy átverés. Lehetséges a zsebes joghurt mutatványa. Balatonfüreden bukkantunk rá a színes tasakra, ami azzal kábított bennünket, hogy ebből joghurt lesz, ha úgy akarjuk. Hogy tényleg az lett-e, azt nem tudjuk, mindenesetre valami olyasmi. Ha nem hiszi, megértjük, de mi utánajártunk. Fittyet hányva minden következményre, saját testi épségünket kockáztatva teszteltük a porjoghurtot.

A füredi Coopban két fajtát fedeztünk fel az instant reggeliből, áfonyás/szedres, illetve málnás/vörös áfonyás ízben kapható. A termékről már elég sok mindent elárul, hogy a magyar szlogent se voltak képesek helyesen ráírni. A mindig szóban az egyik i hosszúra sikeredett. "Mmm... de finom, laktató snack - mindíg Veled. Joghurt és müzli együtt - ilyen egyszerű." Ön is megkívánta, ugye?

A csomagolás utasításai szerint vizet adtunk a porhoz, ami a fehérből rózsaszínű lett, az áfonyásnál pedig lilás, és egyre érdekesebb formát öltött. Se a klasszikus joghurt állagához, se a folyadékhoz nem hasonlított, még az is lehet, hogy létrehoztunk egy ötödik halmazállapotot, ami leginkább a habos nyálra hasonlít. Nem fogunk hazudni, kimondjuk: borzasztó volt.

A málnás változat volt az első versenyző, a műanyag rózsaszínű trutyi erősen a gyerekfogkrém átható ízére és szagára emlékeztetett, de az áfonyás se sikerült jobban. A müzli egyébként nagyon jó ötlet volt, mert abszolút elnyomja a habosított nyálízt. És annak is nagyon örültünk, hogy állítólag van benne 1% szeder és 1% áfonya is. Legalább látott már gyümölcsöt. Vagy mellette állít egy kicsit a boltban. Ha meghoztuk a kedvét, ne fogja vissza magát és lapátoljon be egyet reggelire.