A vízimentők segítségét kérték a rémült szülők, mikor nem találták  5 éves kislányukat. A helyzet gyorsan és szerencsésen megoldódott, mikor a hatalmas strand másik oldalán dolgozó vízimentő a rádión jelezte, 10 perce nála van egy 5 éves kislány, aki a szüleit keresi.

A balatonlellei szabad strandon a vízimentők két külön csoportban teljesítenek szolgálatot a strand keleti és nyugati oldalán. A strand hossza miatt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) is két külön strandként kezeli Balatonlelle szabad strandját – írja a Sonline.hu.

A strand keleti oldaláról jelezte az ott szolgálatot teljesítő vízimentő, hogy egy kislányt keresnek a szülei és nem találják – mondta el Tar Mihály, aVízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sajtószóvivője. – A központnak még ideje sem volt az ilyenkor szokásos egyeztetésre, amikor a majd' egy kilométerre levő nyugati parton szolgáló vízimentő is jelentkezett rádión. Miután ő is hallotta a hírt, jelezte, hogy körülbelül 10 perce nála van egy 5 éves kislány, aki kétségbe esve keresi a szüleit. Az egyik strandon keresett és a „másik” strandon megtalált kislány neve megegyezett. Ezt követően néhány perc múlva a keleti és a nyugati strand vízimentőinek közreműködésével egymásra találtak a családtagok.

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ezúton is felhívja a strandokra kisgyerekekkel érkező felnőtteket, hogy a nagy tömegre való tekintettel a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítsanak gyermekeikre, akiknek ilyenkor két másodperc is elegendő ahhoz, hogy elkeveredjenek – közölte a szóvivő.