Kábítószergyanús növényi származékot találtak a rendőrök egy tizennyolc éves férfi szobájában, ahol egy ellopott mobiltelefon miatt tartottak házkutatást – írja a Sonline.hu.

A siófoki rendőrök tovajt keresnek, aki egy hotel nyitott ablakán mászott be egy hajnalban, és ellopott egy mobiltelefont. A nyomozók látókörébe került egy budapesti férfi, aki szintén a szállodában lakott. A nála tartott házkutatás alkalmával egy zacskóban kábítószergyanús növényi származékot találtak. A fiatalembert előállították a siófoki rendőrkapitányságra, majd kábítószer-gyorstesztnek vetették alá. Ez kimutatta, hogy a férfi fogyasztott drogot. Lopás és kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsítják.

A siófoki rendőrök szinte ugyanabban az időben ellenőriztek egy kapolyi férfit. A ruhája és a csomagjai átvizsgálásakor a pénztárcájából alufóliába csomagolt növényi származékok kerültek elő. A 20 éves férfinél is pozitív lett a gyorsteszt, a rendőrök kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, de nem vették őrizetbe.