Kislányai szeme láttára vesztette életét egy édesapa Balatonkenesén, amikor tízéves lányát próbálta kimenteni a Balatonból szombat délután. A gyermek a vízibicikliről ugrott a vízbe, apja pedig utána vetette magát. Egyikük sem tudott úszni. - írja a Bors. 

Két férfi és az egyikük két kislánya bérelt ki közösen egy vízibiciklit, meséli a kölcsönzős. Ám a járművel elsodródtak a strand területéről olyan részre, ahol már mély a víz. Az egyik gyermek a Balatonba ugrott, de mivel nem ért le a lába, kétségbeesve kiabálni kezdett. 

Apja gondolkodás nélkül a gyermeke után vetette magát, azzal sem törődve, hogy ő sem tud úszni. A víz neki is túl mélynek bizonyult. A vízibiciklin lévő másik felnőtt sem úszott valami jól, de sikerült kimentenie a kislányt. A két közelben lévő szörfös a segélykiáltásokra lett figyelmes.

– Először azt hittem, egy holttestet találtak a vízben, azért vannak így megijedve. Később tudatosult bennem, hogy a vízben lebegő férfi is hozzájuk tartozik. Erős testalkatú volt, nem könnyen boldogultunk. Amikor a szörfös barátom is odaért, hárman végre ki tudtuk húzni. A barátja elkezdte az újraélesztését, közben odaértek a vízi mentők, ők vették át, hosszú ideig próbálták visszahozni az életbe, de minden erőfeszítésük hiábavaló volt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az apa megfulladt-e, vagy a szíve állt meg.