Az előző évekhez hasonlóan idén is elkészült a legjobb Balaton parti strandok listája, a teljes listát a Balatontipp.hu-n nézheti végig. Idén is a strandolók osztályoztak, az iskolai érdemjegyekhez hasonlóan 1-től 5-ig pontozással, a strandok a víz, a mosdó, a sport és játéklehetőségek, valamint ehhez hasonló, összesen10 részkategóriában mérték össze az erejüket. A listában találtunk átfedést az általunk készített nem reprezentatív strand-felméréssel is, viszont hiányoltunk néhány nekünk különösen tetsző vízparti helyet, és ha rajtunk múlna, esetleg beépítenénk egy olyan bónusz kategóriát, ahol plusz ponttal lehet jutalmazni ha egy strand többet tud nyújtani, mint azt várnánk. Sőt, biztos, hogy több teret kapnának a nudista strandok is egy-egy ilyen megmérettetés során, és az általunk nagy erőkkel kutatott hamburger-ehetőségi faktor is nagyobb hangsúllyal szólna bele a végeredménybe. Mint mindig, a legalacsonyabb pontokat a mellékhelyiségek és a parkolási lehetőségek részlegen kapták a strandok, ezekkel bizony úgy tűnik, még mindig van probléma. No de lássuk, mi is a konkrét helyzet az egész nyáron át tartó felmérés alapján!

Mivel az átlagok egy tizedes jegyig vannak kerekítve, így az első helyen egy négyes, a másodikon pedig egy hatos holtverseny alakult ki idén. Az Alsóörsi Strand, a Balatonfüredi Kisfaludy Strand, a Balatongyöröki Strand és a Gyenesdiási Strand is mind 4,7 -es átlaggal zártak, majd őket követi szorosan a Balatonalmádi, a Balatonföldvári, a Balatonlellei, a Csopaki, a Vonyarcvashegyi és a Zamárdi strand, mind 4,6-os eredménnyel. Megállípíthatjuk, hogy az előző évekhez hasonlóan elsöprő győzelmet arattak az Északi parti fizetős strandok. 

Tényleg ezek a legjobb strandok?

Ha ön tud jobbat, vagy valami égbekiáltó gaztettel találkozott az élmezőny egyik tagjánál, írja meg nekünk a velvet@mail.index.hu címre!