Balaton

Ahol egyszerre kap kolbászt és csodás körpanorámát

2014. augusztus 14., 16:20 Módosítva: 2014.08.14 17:34
1

Ha épp a Balaton északi partján van, de nincs strandidő, viszont még nem esik az eső, és nagyon csinálna valamit, mindenképpen menjen el Monoszlóra, és másszon fel a Hegyestűre. (Ne ijedjen meg, ha nem akar sokat mozogni, mehet autóval is, akkor csak pár lépcsőn kell felmászni.)

A Hegyestű egyébként nem azért jó hely, mert van egy geológiai bemutatóhely, ahol kedvére nézegethet köveket, meg sziklákat, sokkal nagyobb értelme van a belépő mellé venni egy kis kolbászt – igen, tényleg lehet ott kapni –, és azzal felsétálni az egykori kőbánya tetejére.

Mert a hegy bazaltkúpjának tetejéről olyan körpanorámát láthat, ami még nagyon undorító, szürke és borult időben is annyira gyönyörű, hogy soha többé nem akar majd más magas helyre felmászni. A Kékestető elbújhat a francba.

Hitték volna? Drogot találtak Siófokon

2014. augusztus 14., 16:05 Módosítva: 2014.08.14 16:05
1

Kábítószergyanús növényi származékot találtak a rendőrök egy tizennyolc éves férfi szobájában, ahol egy ellopott mobiltelefon miatt tartottak házkutatást – írja a Sonline.hu.

A siófoki rendőrök tovajt keresnek, aki egy hotel nyitott ablakán mászott be egy hajnalban, és ellopott egy mobiltelefont. A nyomozók látókörébe került egy budapesti férfi, aki szintén a szállodában lakott. A nála tartott házkutatás alkalmával egy zacskóban kábítószergyanús növényi származékot találtak. A fiatalembert előállították a siófoki rendőrkapitányságra, majd kábítószer-gyorstesztnek vetették alá. Ez kimutatta, hogy a férfi fogyasztott drogot. Lopás és kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsítják.

A siófoki rendőrök szinte ugyanabban az időben ellenőriztek egy kapolyi férfit. A ruhája és a csomagjai átvizsgálásakor a pénztárcájából alufóliába csomagolt növényi származékok kerültek elő. A 20 éves férfinél is pozitív lett a gyorsteszt, a rendőrök kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, de nem vették őrizetbe.

Balatoni időjárás: feküdjön vissza aludni!

mm
2014. augusztus 14., 09:05 Módosítva: 2014.08.14 13:47
2

„Úgy nem jó ez, ahogy a lófasz nem furulya, majomsegg nem ibolya, sem rózsabimbó” – ezzel mindent elmondtunk a csütörtöki balatoni időjárásról. Ha többet szeretne tudni, menjen az Időképre, de a lényeg az, hogy szar minden, majd holnap jobb lesz, pl. 10 fokkal, ezt a napot nyugodtan hagyják ki!

Update: Tízre sokat enyhültek a dolgok, kezd előbújni a nap. Szép idő nem lesz, de legalább a vihar abbamaradt.

Napi jó csaj: Leila

2014. augusztus 13., 20:31 Módosítva: 2014.08.14 10:58
0

Mai jó csajunk az éppen nagykorú Leila, akit szintén a híres füredi strandon találtunk. Leila a családjával nyaral a városban, napokon belül pedig megcsodálhatják barátnőjét is, aki szintén egy jó csaj. Szóval miután kigyönyörködték magukat Leilában, írják be a naptár összes napjához, hogy vissza kell csekkolniuk a barátnőért is.

Az állatkert Veszprém legmenőbb helye

vlc
2014. augusztus 13., 18:03 Módosítva: 2014.08.13 20:33
0

Mivel az idő abszolút elfelejtette, hogy a naptár szerint nyár van, kénytelenek vagyunk a Balatonon olyan programokat felkutatni, amihez nem kell strand és túl sok nap se. Bolond az, aki Füredről nem megy el Veszprémbe, és mivel mi nem vagyunk azok, elkirándultunk a közeli városba. És ha már Veszprém, akkor az állatkert is kötelező. Majmokat napsütés nélkül is lehet bámulni. Az egyetlen, amit hiányoltunk, az elefánt volt, de szerencsére végül felfedeztük egyet, ott ahol nem is számítottunk rá. Csodálatos meglepetés volt.

Már a zsúfolásig telt parkolóból sejtettük, hogy valami nagyon menő helyre keveredtünk. Bár a kasszánál kígyózó sor egy pillanatra elbizonytalanított minket, hogy vajon megéri-e kivárni az embertömeget, de úgy éreztük, hogyha már a Balatonon nyaraló összes család itt van, mi sem adhatjuk fel, nehogy kimaradjunk a buliból. A sor gyorsan apadt és azon kaptuk magunkat, hogy már bőszen a térképet tanulmányozzuk, kit is látogassunk meg először. Az összes lakót nem elemeznénk, de szereztünk egy-két elég jófej, új barátot. Úton-útfélen újabb és újabb majomfajtákba ütköztünk. Akadt cuki, eszelős, okos és agresszív példány is. Kedvencünk a dzselada páviánok vezére volt, aki a kerítés mellett horgászta a fűcsomókat és eszméletlen precizitással fosztotta meg a növényeket az elhalt, száraz részeitől. Csakis a legzsengébb, legzamatosabb fűszál kerülhetett a főmajom szájába. A határozott hím elmélyülten szortírozta a füvet és még az se zavarta, hogy egy-egy gyerek kővel sorozta meg a ketrecet. Amikor pedig a hárem tagjai hisztizni kezdtek, azonnal rendet tett. Katonás fegyelmet teremtett egy szempillantás alatt. 

A majmok mellett naná, hogy a minél vadabb és egzotikusabb állatok nyűgöztek le minket. Az oroszlán és tigris kifutó elég vagány dolog minden állatkertben, ráadásként Veszprémben még egy kis izgalom is volt az oroszlánketrecnél. Már épp kezdtük feladni, hogy bármi is történik az négytagú famíliában, amikor végre megmozdult a hím. A kis család kiskifli-nagykifliben szunyókált a fűben, mikor a családfő felébredt. Azonnal felkereste a hozzá legközelebb fekvő oroszlánhölgyet és sebtiben le is zavartak egy menetet. Majd visszafeküdtek aludni. Így megy ez oroszlánéknál. Sok stressz nem éri őket, valahogy mégiscsak fel kell dobni az unalmas hétköznapokat.

Az állatkerti látogatást feltétlen kipihenten ajánljuk, mi alig öt óra alvással elég nehezen győztük a kirándulás végét. Sajnos a zsiráfoknál már teljesen kifogytunk az erőből és csak legyintettünk a cukin gnóm óriásokra, mintha mindennap találkoznánk eggyel. Nézegesse a galériánkat és ájuljon el, hogy milyen lények éldegélnek szerte a világban.

Helikopterrel kerestek eltűnt úszókat a Balatonban

2014. augusztus 13., 15:28 Módosítva: 2014.08.13 15:28
0

A balatoni vízirendőrök és a készenléti rendőrség pilótái szoros együttműködésben dolgoztak, és a kedden több bajbajutott emberen is segítettek – írja a Police.hu.

Kedden egy zamárdi kemping előtti vízterületen két személy úszott az északi part irányába. Erről a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére kedd kora délután érkezett bejelentés. A főszezon idején a Balaton-partján szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség Légirendészetének pilótái helikopterrel, a siófoki vízirendőrök pedig szolgálati kisgéphajóval azonnal az úszók keresésére indultak. Az egyenruhások a levegőből rövid időn belül, a parttól 400 méterre, kimerült állapotban megtalálták a két 16 éves külföldi fiút, akiknek úszása a nagy hullámzás miatt nehézkes volt. A fiúkat a vízirendőrök a szolgálati kisgéphajóba emelték, és mindkettőjüket épségben a kemping előtti sekély vízre vitték.

Kedd délután Siófokon is érkezett bejelentés, az I. fokú viharjelzés ideje alatt Balatonszéplak-felső előtti vízterületen a parttól körülbelül 3000 méterre két személy evezett egy-egy kajakkal az északi part irányába. A Készenléti Rendőrség pilótái helikopterrel a kajakosok keresésére indultak. Rövid időn belül a levegőből a siófoki Újhelyi strand előtti vízterületen megtalálták a két személyt. Az egyenruhások a 45 éves budapesti apát és 16 éves fiát szolgálati kisgéphajójukkal a part közelébe kísérték. A fiút figyelmeztetésben részesítették, édesapjával szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség közleménye szerint gumicsónakkal sodródó nőkön, és meghibásodott motorú vitorláson is segítettek az egyenruhások a keddi napon.

Siófokon kedden késő délután, az I. fokú viharjelzés ideje alatt a Balatonkenese előtti vízterületen észrevették, hogy a parttól 200 méterre egy gumicsónak sodródott két személlyel a fedélzetén. Az utasok kézzel próbáltak evezni, de az erős északnyugati szélben nem tudtak haladni. Az vízirendőrök a 30 éves budapesti és kecskeméti nőket a szolgálati kisgéphajóba emelték, majd gumicsónakjukkal együtt épségben az alsóréti strandon biztonságba helyezték.

Szintén a siófoki vízirendőrök siettek egy vitorlás segítségére kedden este Balatonkenesénél. A vízijármű segédmotorja meghibásodott, és nem tudott a kikötőbe jutni. A parttól 300 méterre sodródott, az I. fokú viharjelzés ideje alatt, egy nővel és egy férfival a fedélzetén. A hajót vontára vették, és a balatonkenesei kikötőbe vontatták, ahol két budapesti utasával együtt épségben biztonságba helyezték a Balatonnál szolgálatot teljesítő vízirendőrök.

Akar egy oxoont félórára? Tudja egyáltalán, mi az?

vlc
2014. augusztus 13., 13:42 Módosítva: 2014.08.13 14:46
0

Eddig úgy tudtuk, hogy a balatoni vízibiciklizéssel nincs semmi gond, és nem esünk attól se kétségbe, hogy lábbal kell hajtani. Nagyon úgy néz ki, hogy nem ért mindenki egyet velünk, mert akkor nem születhetett volna meg ez a világító izé, ami a Balaton legértelmetlenebb és legköltségesebb vízi járműve. 

A kicsit bálnás, kicsit futurisztikus valami a füredi kikötőnél strázsál, és alig több mint 3 ezer forintért már el is vihetjük egy körre. De tényleg csak egyre, 20 percbe aligha férne bele egy nagyobb túra a vízen. Ha pedig előhúzunk még egy ezrest, kapunk még 10 perc ráadást. A legtöbben romantikáznak a neoncsövek agresszív fénye mellett, de inkább a parkot javasolnánk hasonló célokra. Mi értelmetlen és fölösleges szórakozásnak gondoljuk a víziautót, sokkal hasznosabban is el lehet ám költeni ennyi pénzt. Akár szélnek is eresztheti az ezreseket, akkor is jobban jár. 

Tihanyi kilátás négyezerért

vlc
2014. augusztus 13., 11:10 Módosítva: 2014.08.13 19:03
83

Járt már Tihanyban? Ha már nyaralt az északi parton, akkor nagy valószínűséggel igen. Nagyon pici, de cuki falu, ahol van a híres-neves apátság és lenyűgöző a kilátás, na meg baromi sok levendula nő. Ha már ennyire csöpögősen szép a látvány a félszigetről, naná, hogy a Balatont bámulva akarunk megenni egy sütit és bedobni egy kávét. Mi se lógjunk már ki a sorból. 

A Rege cukrászdában három legyet is üthet egy csapásra. Ihat, ehet és olvadozhat a tájtól. A baj viszont az, hogy csak az utóbbival lesz elégedett. A hely méregdrága, a süti száraz vagy éppen átlagos, csak a látványa hívogató, márpedig egy ilyen exkluzív fekvésű cukitól sokat vár az ember. Egyértelműen a panorámát fizetjük meg, de ez még nem volna ok a kínálat szegényes minőségére. A lime-os túrótortát és az almás sütit teszteltük, egyiktől sem dobtunk hátast örömünkben. A zöldcitromos torta tején röcögő neonzöldes zselé egyenesen az óvodába repített vissza bennünket, ott kaptunk hasonló desszerteket. A 950 forintos jegeskávé se érte meg az árát, 3-400 forintért még elment volna, de egy ezresért semmiképpen sem. Sajnáljuk, hogy ezt kell mondjuk, de a tényleg lenyűgöző látványon kívül nem kaptunk semmi értékelhetőt, noha nem sokon múlna, hogy egy első osztályú helyet faragjanak belőle, ahol nem csak a fekvés hozza a bevételt. Le mernénk fogadni, hogyha egy-két utcával beljebb lenne a cuki, nem ülne benne túl sok vendég. 

Révfülöpig kellett menni a legkirályabb cicás festményért

mm
2014. augusztus 13., 10:53 Módosítva: 2014.08.13 12:43
5

Révfülöp sok szempontból nagyon nem olyan, mint egy átlagos balatoni üdülőfalu, és ez benne talán a legjobb. Például a révfülöpi bazársoron – ami például szintén egészen szokatlan módon nem túlburjázóan nagy és ugyanolyan, hanem jól megkülönböztethető helyek vannak rajta, minden fajtából csak 1-1 és nem száz – szóval a bazársoron még művészeti galéria is van. A Tóparti Galéria ráadásul teljesen érthetetlen módon egy egészen vállalható galéria. Mármint abban az értelemben, hogy az ember egy bazársoros galériában leginkább különféle stílusokban megfestett, a balatoni giccset ábrázoló tájképeket várna, ehhez képest van a galériában egy pár kiejezetten üdítő, jól eltalált, a modern giccs szerethető hagyományait magán viselő alkotás is. Mint például ez a fenti iszonyúan király cicás kép. Ezen kívül még legalább 3 műalkotás volt, amit simán megvettünk volna, de nem lőjük le a poént, látogassanak el önök is, két palacsinta között pont meg lehet nézni 5 perc alatt, és ingyenes.

Az utolsó igazi strandolós nap

mm
2014. augusztus 13., 09:44 Módosítva: 2014.08.13 10:01
0

Kellemesen, frissen, kicsit hűvösen indult a reggel a Balaton körül, viszont napközbenre 30 fokot jósol az Időkép némi felhővel, vagyis igazi strandidőre számíthatunk. Érdemes lesz a mai napot kihasználni, mert holnaptól erős lehűlés jön, a következő napokra 23-25 fokost napi maximumokat jósolnak, csütörtökre nagy hivarokat, és este is eléggé lehűl majd a levegő. A jövő hét végén talán jobb lesz az idő, de ilyen távoli időszakra már nagyon bizonytalanok az előrejelzések. Úgyhogy ma irány a Balaton, mert lehet, hogy a vénasszonyok nyara előtt a mai az utolsó igazi, strandolós nap.

Belefulladt a Balatonba egy nő

2014. augusztus 12., 21:11 Módosítva: 2014.08.12 21:11
2

Nem sikerült megmenteni annak a nőnek az életét, aki kedd délután fulladt bele a Balatonba Ámrahámhegy partjainál. A hozzátartozók és vízimentők egy órán át keresték a nőt, végül a parttól 50 méterre találtak rá a víz alatt. Nem sikerült újraéleszteni, a halál okát még nem tudni – írja a Veol.

Íme, Füred legcukibb villái

2014. augusztus 12., 20:19 Módosítva: 2014.08.13 09:50
149

Ugye, önnek is megakad a szeme az aranyosabbnál aranyosabb, általában női neveket viselő balatoni villákon? Füreden gyűjtöttük össze a múlt századi nyaralókat, amik a vadregényes kert fái közül bújnak elő. Nem tagadjuk, rögtön elfogadnánk – mondjuk, ha valaki hozzánk akarna vágni egy hasonlót. Képzeletben már a verandán ücsörgünk, és azt is tudjuk, honnan rendeznénk be az új lakot. Nézegesse kedvére a régi balatoni villákat, önt is biztosan elönti majd a romantikus hangulat.

Mit szól hozzájuk? Mondja el itt!

Kövessen minket a Facebookon is!
 

Napi jó csajok: Andi és Orsi

2014. augusztus 12., 17:47 Módosítva: 2014.08.13 13:20
4

Andi és Orsi tovább erősíti a gyanút, miszerint a balatonfüredi Esterházy-strandon van a legmagasabb jócsaj-arány, hiszen rengeteg szép strandolóval jelentkeztünk már innen, és még fogunk is. A két barátnő egyébként pár napos nyaralását tölti éppen, a Balatonfüredi Borhetek miatt választották ezt az időszakot. A sétányon mászkálva úgy láttuk, elég nagy bulinak ígérkezik a rendezvény, ráadásul láttunk pár jól kinéző pultoslányt is, szóval akit érdekelnek az esztétikus női polgárok, azok bizonyára örülni fognak arrafelé.

Itt nem fog tudni vacsorázni a fényképezéstől

2014. augusztus 12., 14:39 Módosítva: 2014.08.15 16:51
342

Pár évvel ezelőttig még nem volt túlságosan ismert a Kishegy, feltételezzük, hogy most se ismerik túl sokan azokon kívül, akik gyakran járnak Balatonlellére vagy környékére. Pedig az utóbbi időben látványos fejlődésnek indult ez az egyébként is lefegyverzően gyönyörű rész, ami ugyan vonzza már a turistákat, de még mindig nem annyit, mint amennyi látogatót mi egy ilyen elképesztő helyre el tudnánk képzelni.

A Pócz Pincészet is itt van, ott konkrétan senki nem volt rajtunk kívül, a Majthényi Présház és Borozóba viszont a biztonság kedvéért foglaltunk asztalt, és valószínűleg jól tettük, de mondjuk aznap délután szóltunk oda, és a legjobb helyet kaptuk. A Velvet kétfős tesztcsapatából nekem már nem volt újdonság a hely, de a szakmai alázatom azt diktálta, hogy a Balatonblog olvasói kedvéért muszáj bevállalnom még egy vacsorát ezen a helyen, hogy objektíve és naprakészen tájékoztathassam a közönséget a Balatonlellétől kb. 3,5 km-re fekvő Kishegy nagyszerűségéről.

Távolról sincs vége, olvasson még

Két másodperc alatt eltűnnek a kisgyerekek a zsúfolt strandon

2014. augusztus 12., 11:56 Módosítva: 2014.08.12 15:09
9

A vízimentők segítségét kérték a rémült szülők, mikor nem találták  5 éves kislányukat. A helyzet gyorsan és szerencsésen megoldódott, mikor a hatalmas strand másik oldalán dolgozó vízimentő a rádión jelezte, 10 perce nála van egy 5 éves kislány, aki a szüleit keresi.

A balatonlellei szabad strandon a vízimentők két külön csoportban teljesítenek szolgálatot a strand keleti és nyugati oldalán. A strand hossza miatt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) is két külön strandként kezeli Balatonlelle szabad strandját – írja a Sonline.hu.

A strand keleti oldaláról jelezte az ott szolgálatot teljesítő vízimentő, hogy egy kislányt keresnek a szülei és nem találják – mondta el Tar Mihály, aVízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sajtószóvivője. – A központnak még ideje sem volt az ilyenkor szokásos egyeztetésre, amikor a majd' egy kilométerre levő nyugati parton szolgáló vízimentő is jelentkezett rádión. Miután ő is hallotta a hírt, jelezte, hogy körülbelül 10 perce nála van egy 5 éves kislány, aki kétségbe esve keresi a szüleit. Az egyik strandon keresett és a „másik” strandon megtalált kislány neve megegyezett. Ezt követően néhány perc múlva a keleti és a nyugati strand vízimentőinek közreműködésével egymásra találtak a családtagok.

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ezúton is felhívja a strandokra kisgyerekekkel érkező felnőtteket, hogy a nagy tömegre való tekintettel a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítsanak gyermekeikre, akiknek ilyenkor két másodperc is elegendő ahhoz, hogy elkeveredjenek – közölte a szóvivő.

Gyanús fehér por volt egy férfinél a siófoki éjszakában

2014. augusztus 12., 10:24 Módosítva: 2014.08.12 10:24
1

A siófoki rendőrök hétfőn éjszaka egy mattyi lakost ellenőriztek Siófokon. Mikor átvizsgálták a ruháját, több tasak kábítószergyanús fehér port találtak nála – írja a Police.hu. A 34 éves P. Lászlót a rendőrök elfogták, és a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították. Kábítószer-gyorstesztet végeztek rajta, amelynek pozitív eredménye megerősítette, hogy a férfi fogyasztott drogot. Szabadlábon hagyása mellett kábítószer birtoklásának gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ez a Balaton legbizarrabb vasúti átjárója

2014. augusztus 12., 10:20 Módosítva: 2014.08.12 10:20
5

Akár egy birkák őrzésére, majd egy kupacban való átengedésére szolgáló kapu, úgy néz ki és működik a Balaton egyik legbizarrabb vasúti átjárója Fonyód központjában. Mivel ez az átjáró visz a centrumba, azaz a kikötőbe, igen sokan használják, munkatársaink is megtapasztalhatták az átkelést rajta.

DSCN0543
Fotó: Molnár Zoltán / Velvet

A fő probléma az vele, hogy több sínpáron vezet át egy viszonylag széles, de nagyon zötykölődős, rossz minőségű út, ami aztán egy 90 fokos kanyarral jobbra fordul. Az egészben az a rossz, hogy nagy az autóforgalom rajta, itt vezetik át a Balatoni Körút kerékpárútját (vagyis kerékpározásra kijelölt útszakaszát) és a gyalogosokat is, akik nem a 100 méterrel odébb lévő aluljárót választják. Így egy-egy piros lámpa után indiai állapotok uralkodnak a keresztbe-kasul haladó autók, áruszállító kisteherautók, biciklisek és gyalogosok között, mivel se külön járda, se külön kerékpársáv nincs.

DSCN0544
Fotó: Molnár Zoltán / Velvet

Megkérdeztük a MÁV-ot, mennyire tartják ezt biztonságosnak, és terveznek-e felújítást, de a válasz szerint a jelenlegi megoldás abszolút kielégítő. „Vasútüzemi szempontból az átjáró biztosítottsága a legmagasabb fokú: berendezés a vasúti főjelzővel szerkezeti függésben működik, a sorompó a közutat annak teljes szélességében lezárja, a csapórudakra szerelt védőszakáll megakadályozza az alábújást, a berendezés kezelését pedig a helyszínen végzik" – írta kérdéseinkre a vasúttársaság. A helyszíni kezelés előnye például, hogy senki sem ragadhat a sorompók között. Ez a típus a nyári nagy forgalomra pont optimális a MÁV szerint, és a nemrég végzett felülvizsgálat sem állapított meg hiányosságot. A válaszban megjegyzik, száz méterre valóban ott van az aluljáró, tessék szíves lenni azt használni inkább.

Klasszikus kirándulóidő van a Balatonnál

mm
2014. augusztus 12., 09:07 Módosítva: 2014.08.12 09:38
1

Hétfő este a Balatont is elérte a lehűlés, ami talán nem is volt baj, mert iszonyú fülledt, meleg idő volt napközben. Az eső után körülbelül 26 fok maradt napközbenre a hőmérséklet, és akad még néhány felhő az égen, úgyhogy a visszafogott strandolás mellett ideális az idő például egy-egy kiránduláshoz. Az idokep.hu szerint az helyzet marad ilyen, holnapra melegebb lesz további záporok, zivatarok az ország északkeleti részein várhatóak, valamint északnyugaton van még kilátás némi csapadékra, a Balatonnál ragyogó az idő.

Csoki helyett gombostű volt a párnánkon

2014. augusztus 11., 15:54 Módosítva: 2014.08.11 16:31
1

Lehet, hogy ön még nem volt olyan puccos hotelban, ahol csokit,vagy cukorkát tesznek a párnájára, de azért filmben biztos látott már ilyet, vagy el tudja képzelni, milyen cuki kedvesség ez a személyzettől.

Bár ilyenre mi nem számítottunk a balatoni szállásunkon, de a profi mód hagymácska formára rendezgetett párnánk mellett mégis találtunk egy kis meglepit.

Egy alig észrevehető, fehér gombostűt.

Cseles. Nagyon cseles.

Hi-tech kultközpontot kapott Fonyód

2014. augusztus 11., 14:48 Módosítva: 2014.08.11 14:48
1

Még július elején jártunk Fonyódon, és amellett hogy marha jót könyvtáraztunk, megnéztük a könyvtárnak is helyt adó Városi Kulturális Központ és Könyvtár épületét. A június 20-án nagyszabású ünnepségen átadott kultipláza tényleg minden igényt kielégít, turistaként is jót lehet nyammogni az építészeti megoldásokon, na meg azon, hogy ezzel az építkezéssel Fonyód jópár ingatlana kiürülhetett, köztük a lassan lerohadó könyvtár is. Az 1200 négyzetméteres épületben helyet kapott egy 160 fős színházterem, az emlegetett könyvtár, a Tourinform irodája, a városi média stúdiója és még egy rakat dolog lesz itt a sok üres helyiségben. Van panorámalift is, majd elfelejtettük.

Majd elfelejtettük a szőrszálhasogató részt: az épület 552 353 798 forintba került, és egy olyan nagy projekt része, aminek keretében a Vigadó téren szabadtéri színpadot építettek.

Még mindig ez a Balaton legolcsóbb és legcukibb strandja

2014. augusztus 11., 13:26 Módosítva: 2014.08.12 10:18
256

Nehéz elhinni, hogy létezik még olyan ember ebben az országban, aki nem járt még Sajkodon, de ha ön mégis ez az ember, és fogalma sem volt róla, hogy Tihany alatt, illetve mögött ott van egy aprócska és elképesztően olcsó, ellenben undorítóan gyönyörű és csodás strand, azonnal dobjon el mindent, ami most a kezében van, és induljon el!

Sajkod egyébként semmivel sem nyújt többet, mint bármelyik másik strand a Balaton partján. Itt is van lángos, palacsinta, kicsit húgyszagú öltözők, meg napfény és víz. De valamiért mégis meg tudta tartani azt a varázsát, hogy az ember még tömegben is azt érezze, hogy megtalálta a létező egyetlen, eldugott, titkos és nyugodt strandot. Ami fűvel borított, és kacsák legelésznek az emberek körül. És ami körül még kirándulni is lehet. Szóval menjen el Sajkodra! Jó lesz.

Tatár Csilla dekoltázsát beragyogta a Balaton

2014. augusztus 11., 13:12 Módosítva: 2014.08.12 11:23
3

A műsorvezetőnő pánt nélküli fürdőruhában élvezte a balatoni hajózást, a képet posztolta a Facebookra. Tatár Csillát a tévében élőben is lehetett már bikiniben látni, igaz, akkor eléggé feszengett. 

Így húzzon elő joghurtot a zsebéből a Balatonon

2014. augusztus 11., 12:36 Módosítva: 2014.08.11 13:31
2

Nem, nem őrültünk meg, a fenti mondat nem egy átverés. Lehetséges a zsebes joghurt mutatványa. Balatonfüreden bukkantunk rá a színes tasakra, ami azzal kábított bennünket, hogy ebből joghurt lesz, ha úgy akarjuk. Hogy tényleg az lett-e, azt nem tudjuk, mindenesetre valami olyasmi. Ha nem hiszi, megértjük, de mi utánajártunk. Fittyet hányva minden következményre, saját testi épségünket kockáztatva teszteltük a porjoghurtot.

Távolról sincs vége, olvasson még

Fokozottan védett ürgéket mészároltak Zamárdiban

2014. augusztus 11., 11:08 Módosítva: 2014.08.11 12:24
2

Két férfi Zamárdi külterületén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban kergetett ki vackukból három, fokozottan védett ürgét, majd elvágták a torkukat – számolt be a police.hu. Az 52 éves K. Kálmán és a 20 éves H. Sándor elmondásuk szerint nem tudták, hogy védett ürgéket öntenek ki és ölnek meg. Az állatok eszmei értéke egyenként 200 ezer forint, így az okozott kár összesen 600 ezer forintra rúg. Szerencsére az ürgegyilkosokat azonnal lefülelték a hatóságok, és még a helyszínen elfogták a két férfit. A Siófoki Rendőrkapitányságon állították elő az elkövetőket és szabadlábon hagyásuk mellett, természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást ellenük. 

10 meglepő tény a gyugyi kecskefarmról

2014. augusztus 11., 09:59 Módosítva: 2014.08.11 12:05
67

Voltunk egy kecskefarmon Gyugyon! Ez önnek elsősorban azért jó, mert csináltunk egy rahedli cuki fotót és egy kecskeözönös videót, amiket mostantól bármikor kedvére nézegethet. Másodsorban azért is, mert alább 10 praktikus pontban foglaltuk össze a legérdekesebb háttérinformációkat, szóval ha ön olvasgatni szintén szeret a képnézés mellett, akkor görgessen bátran lejjebb.

Távolról sincs vége, olvasson még

Csöcsös törpék várják az apátság lábánál

2014. augusztus 11., 09:24 Módosítva: 2014.08.11 13:30
45

Ha a temető felől közelíti meg Tihanyt és az apátságot, azonnal sokk fogja érni az embert. Mivel itt már a csak enyhén giccses bazársor, a levendulaillatú boltok, és az éttermek előtt azonnal ott van Tihany leggiccsesebb boltja, ahol mozgásérzékelős, csiripelős óriáscinkét, hugyozó kutyát, meg csöcsös törpét is lehet kapni. 

Igen, hugyozó kutyát, meg csöcsös törpét. Jól olvasta. És emberek ezeket megveszik. 

A csöcsös törpénél csak a mozgásérzékelős, csiripelős óriáscinke volt jobb:

Na meg a zuhanykabinban örjöngő, locsoló virág. Igaz, ebbe már egy másik boltban futottunk bele:

Mi ez? És MIÉRT?!

Amit ön rosszul tud északi vs déli part viszonylatban

2014. augusztus 10., 20:00 Módosítva: 2014.08.11 11:03
17

Sok szervezésbe tellett, mert a szeszélyes-viharos időjárás miatt folyton borult az előre megbeszélt program, de végül csak összejött: el tudtunk menni egy rövid sétahajózásra a Balaton egyik legnagyobb vitorlásával, a Phoenixszel, Balatonboglárról. Persze jött közben egy kis eső, de kaptunk sárga esőkabátot, és hamar kiderült, hogy ez a front pont nem olyan vészes, mint a többi. Ha már ott voltunk, menet közben beszélgettünk a hajó tulajdonosával, Szilágyi Miklóssal, aki rengeteg érdekeset mesélt a hajóról és a Balatonról is. Többek között megtudtuk azt is, hogy már nem feltétlenül igaz az, hogy a déli parton sekélyebb a víz, az északin viszont hamar mélyül.

Távolról sincs vége, olvasson még

Öt ok, hogy miért a fizetős strandot válassza

vlc
2014. augusztus 10., 17:44 Módosítva: 2014.08.11 09:28
4

A déli parton hemzsegnek a szabadstrandok, nagyítóval kell keresni a fizetős partokat. Ha az utóbbiakat részesíti előnyben, vagy csak nem tud dönteni, most megmutatjuk milyen előnyökkel jár a belépős fajta. A lellei Napfénystrandot teszteltük, és igyekeztünk pontokba szedni a strand extráit. 

1.

Egy csomó belépő közül választhat. Van egyszeri és többszöri belépésre jogosító jegy is. Egy kis pluszért még a VIP-be is bemehet, azaz kihasználhatja egy C kategóriás élménymedence előnyeit.

2.

Egyet se féljen, ha nem süt a nap, nem marad fehér a teste. Elég csak befeküdni pár percre a szoliba, és olyan, mintha egész nap a parton sült volna feketére.

3.

Nem akármilyen napágyakat lehet ám egy csúcskategóriás strandon bérelni. Még napellenző is jár a menő darabokhoz. Természetesen ez nincs benne az árban, külön kell bérelni őket.

4.

Ilyen csodás homokos (vagy inkább iszapos) parton sütkérezhet és építhet iszapvárat. 

5.

Ha nem érkezett kockákkal a strandra, nem kell aggódnia. Még behozhatja a lemaradást a kültéri konditeremben, és azonnal ledolgozhatja a lángost.

Ha meggyőztük, irány a fizetős strand, vagy ha mégsem, akkor inkább keressen fel egy ingyenes partszakaszt. A Balaton déli oldalán úton-útfélen strandokba ütközik az ember, és csak a legbátrabbak kérnek pénzt a belépőért. Általában ugyanazokért a szolgáltatásokért, amit máshol ingyen nyújtanak. 

Ingyen erdei bicikli, lustáknak

2014. augusztus 10., 17:02 Módosítva: 2014.08.13 16:14
36

A balatonfüredi kiserdőben találtunk rá a lustáknak való ingyenbringára, ami gyakorlatilag két darab, pad elé helyezett tekerhető dobból áll. És így ennyi.

Szóval ha erdei bringázásra vágyik, de baromi lusta, és nem szeretne nagyon leizzadni, menjen el Balatonfüredre, sétáljon el a Szívkórház mögötti kiserődbe, és dobja le a seggét egy padra, hogy aztán lassan és lustán tekerjen egy keveset. Tökjó lesz! Mi alig bírtunk leállni vele.

Az állatkertben nincs, de a veszprémi várban van elefánt

2014. augusztus 10., 13:44 Módosítva: 2014.08.10 14:20
5

Egy darabig azt hittük, hogy hihetetlen nagy szívás lent lenni a Balatonon, mikor épp nincs strandidő, márpedig itt már napok óta nincs strandidő, és a part körül egyre kevesebb izgalmas programot találunk. Aztán rájöttünk, hogy autóval húsz perc alatt Veszprémben vagyunk, ahol nem csak elképesztően menő állatkert van, hanem vár is. Ez a két dolog pedig pont elég arra, hogy az ember eltöltsön egy kerek egész napot a városban, anélkül, hogy rommá unná magát.

Távolról sincs vége, olvasson még