Az 59 éves Trish Vickers kitalálta, hogy könyvet ír, ami nem is lenne szokatlan, de a dorseti nő már hét éve vak a cukorbetegsége miatt. Mindig is nagyon szerette az irodalmat, korábban az anyjának írogatott verseket, hogy szórakoztassa, de csak nemrég határozta el, hogy megírja élete első regényét.

Nem használt sem írógépet, sem számítógépet, hanem tollal írta papírra a regényt egy gumiszalagokból álló sorvezető rendszert használva, hogy ne csússzanak egymásba a leírt sorok. A fia, Simon minden héten felment hozzá, hogy felolvassa neki, amit írt - írja a Dorset Echo.

Az egyik héten viszont azt vette észre, hogy 26 teljesen üres oldalt is átadott neki az anyja. Hamar kiderült, hogy kifogyott a toll, amivel írt.

Ekkor döntöttek úgy, hogy igazságügyi szakértők segítségét kérik. "Felhívtuk a rendőrséget, és az ujjlenyomat-osztályt kértük. Azt mondták, ha bármiben segíteni tudnak, szívesen segítenek. Elállt a lélegzetem, annyira boldog voltam" - mondta a nő a lapnak.

A rendőrségi dolgozók néhány hét alatt a szabadidejükben helyreállították a hiányzó 26 oldalt. A kifogyott tollal a nő egy kicsit megnyomta, megkarcolta a papírt, ahogy írt, így különféle erős fényekkel sikerült úgy megvilágítaniuk a papírt, hogy kiolvashatóak legyenek a karcolások.

"Szerencsére, egy sor híján az egész szöveget helyre tudtuk állítani. Jó volt valami jót cselekedni, és jó volt a szöveg is" - mondta a rendőrség képviselője.

A könyvről egyelőre nem sokat tudni, a címe az lesz, hogy Grannifer's Legacy (Grannifer hagyatéka), és egy olyan lányról szól majd, akinek széthullik az élete, amikor elveszti a munkáját, a barátját és a dédnagymamáját. A nő csak hobbiból írja a könyvet, de azt mondja, mindenkinek tetszett eddig a könyv, úgyhogy ha elkészül vele, lehet, hogy elküldi egy kiadónak.