Beperelné egykori munkaadóját egy Long Island-i nő, mert szerinte csak azért alkalmazták, hogy vesedonorja lehessen a főnökének – írta meg a Gawker hírportál.

A negyvenhét éves Debbie Stevens története elég bonyolult. A kétgyermekes nő másfél évig dolgozott az Atlantic Automotive Group nevű cégnél, majd kilépett, mert Floridába költözött. Az már csak az egyik látogatásakor derült ki, hogy főnökének, Jackie Bruciának veseátültetésre van szüksége. Stevens ekkor félig-meddig viccesen megjegyezte: ha Brucia nem talál donort, akkor rá számíthat.

Stevens még ugyanebben az évben visszaköltözött Long Islandra, és ismét elhelyezkedett a régi munkahelyén. 2011 januárjában főnöke közölte vele, hogy elfogadja az ajánlatát. Ugyan Stevens nem volt megfelelő donor a főnökének, Brucia elintézte, hogy amennyiben a nő felajánlja az egyik veséjét transzplantációs célzattal, őt előre veszik a donorra várók listáján.

"Nem azért mentem bele, hogy biztosítsam a jövőmet a cégnél. Egyszerűen képtelen lettem volna végignézni, ahogy donor hiányában meghal" – mondta Stevens, akinek a műtét után komoly egészségügyi problémái támadtak: folyamatos fájdalmakkal küzdött, ráadásul elmondása szerint korábban vissza kellett állnia a munkába, mint ahogy teljesen felgyógyult volna.

Stevens, gyenge egészségi állapota miatt nehezebben boldogult a munkahelyén, mint a műtét előtt, és ez konfliktusokhoz vezetett. Elmondása szerint a főnöke a műtét után teljesen máshogy viselkedett vele, mint előtte: jóval türelmetlenebb volt vele, és számos esetben kiabálásig fajultak kettejük közt a veszekedések. "Indokolatlan dolgokért kiabált velem, és sokkal barátságtalanabb volt, mint a műtétem előtt. Teljesen úgy festett a dolog, mintha csak a vesém miatt vett volna vissza." – mesélte Stevens

A két nő viszonya olyannyira megromlott, hogy Stevenst elbocsátották. A nő most milliókra perli az Atlantic Automotivel Groupot, mivel úgy érzi, hogy diszkrimináció áldozata lett. Stevens egykori főnöke nem kívánta kommentálni egykori alkalmazottja vádjait.