Egy pennsylvaniai nő beperelt egy pittsburgh-i kozmetikát, mert ott gyakornokként intimgyantázásra kényszerítették, akarata ellenére – írja a Huffington Post. A 35 éves Jennifer Finley szerint a European Wax Center nevű hely főnöke közölte az alkalmazottakkal: bevezetik az intimgyantázást is, úgyhogy gyakorolják szépen egymáson. Ügyvédje, Vincent Mersich szerint ugyanakkor nem kényszerítheti a munkáltató őket arra, hogy egymás ánuszának és genitáliájának környékét gyantázzák, ami ráadásul nem kellemes folyamat. Ráadásul ennek elutasításáért ki is rúgták védencét.

 

Finley ugyan nem volt alkalmazott, de felbérelték a stúdióba szeptemberben, így elkezdte kiépíteni ügyfélkörét. Október 1-én állhatott rendesen munkába, és már aznap közölték vele és kollégáival, hogy próbálgassák az intimgyantázást egymáson, ugyanis ez is a cég profilja lesz. Finley ráadásul ekkoriban kezdett volna menstruálni, így még érzékenyebb lett volna az intim testtájéka a fájdalmas szőrtelenítésre. A többi kollegája sem örült a csoportos gyantázásnak, de ők nem utasították kerekperec vissza, hanem Finley mintájára ők is a nehéz napokra kezdtek panaszkodni.

Finley-nek azonban ezt válaszolta az őket felkészítő tréner: "Nyomj fel egy friss tampont, vegyél be pár ibuprofent, és jól leszel". Ezt elutasította a nő, ezt jelentették a kozmetika főnökének, aki ki is rúgta. Ezután fordult a helyi egyenlő bánásmód hatósághoz (Equal Employment Opportunity Commission) és egy helyi emberi jogi bizottsághoz (Pennsylvania Human Relations Commission).