Charlie Vernon tavaly májusig egy vállalhatónak mondott állást töltött be: a Gems TV nevű tévécsatornán ajánlott megvételre ékszereket. Munkáját férfikollégái keserítették meg, egyikük egy tavaly májusi adásban azt súgta a fülesébe – élő adásban –, hogy Vernon egy kibaszott nagy kurva, illetve, hogy óriási szuka. Ezen kiakadt, és beintett a kamerának – írja az SWNS.

Egy ráérős néző utána panaszlevelet írt, mondván, hogy a 12 éves lánya látta a csúnya kézmozdulatot, Vernont pedig kirúgták. A nő nem hagyta annyiban a dolgot, és beperelte a csatornát, ahol két évig dolgozott. Ügye szerdán zárult le, és bár a kirúgásának jogosságát nem vitatta a bíróság, 3250 fontot (csaknem 1,2 millió forint) ítéltek meg neki a szexuális zaklatás miatt. Egyébként azóta van munkája, a Channel 5-nál vezet műsort.

Vernon egyébként azt mondta, először próbált nevetni a fülébe súgott sértéseken, de amikor nem hagyták abba, sokkolta és a végletekig felháborította, amit hallott. „Mindig is mentek ezek a hülye viccelődések a tévéstáboknál, amikor élőben megpróbálják elterelni egymás figyelmét, de ez általában ártatlan, barátságos dolog. Ilyen alpárian még senki sem zaklatott. Ez egy egészen új szint, és legjobb tudásom szerint igyekeztem folytatni a műsort, a történtek ellenére." A tárgyaláson egyébként leadták a műsor tíz perces részletét, amelyen látszik, hogy Vernon idegesen nevetgél, mielőtt beintene. Állítja, le se esett neki, hogy ezt a nézők is látni fogják. Egykori munkaadóinak ügyvédje annyit tett hozzá, hogy a középsőujj-felmutatás árthatott a csatorna megítélésének, és a műsorvezetőnek már az eset előtt két héttel jelezték, hogy elveszítheti az állását.

Egyetért az ítélettel?