A főnököt szeretjük, a főnököt tiszteljük, a főnököt magasztaljuk, de hiába majdnem tökéletes mindegyik, vannak tipikus hibák, amiket elkövethetnek. Itt most nem akarunk a vezetési stratégia hibáira kitérni, a Business Insider ugyanis másik végét fogta meg a dolognak: mit nem szabad mondania egy főnöknek. A jó főnök „megérti a mondott szó hatását, és azt, ez miként befolyásolja az emberek szívét és elméjét" – magyarázta Darlene Price, egy témában írott könyv szerzője, főnökszakértő. Vannak pozitív példák, pl. amikor a vezető gratulál vagy megköszön valamit, esetleg a beosztott szerepét és fontosságát emeli ki vagy kíváncsi a véleményére. Aztán van az a tíz mondat, amit ki kellene törölni a vezető-szótárból.

Én vagyok a főnök

Vagy mégsem. Price szerint ha már hangsúlyozni kell, ki a főnök, akkor az illető nem is igazán főnök. Azt is sugallja ezzel, hogy „nincs kérdés, nincs vita, a dolgokat úgy csináljuk, ahogy én akarom". A nagy vezéreket csodálják és követik, a diktátorokat félik és semmibe veszik. Price szerint hogy az előbbibe kerüljön valaki, segítőkésznek kell lenni inkább.

Ez nem az én hibám

Íme, ez a tipikus tőmondat, ami miatt az egész magyar társadalom működésképtelen, mert mindig minden a másik hibája. Ebből kell a világ főnökeinek tanulni: nem másokra kell mutogatni, az előző vezetést, a kormányt, a gazdaság helyzetét hibáztatni, hanem azt mondani, igen, ezt elkúrtam. Ez az elszámoltathatóságot jelzi a munkavállalók felé, hogy a csapar együtt igyekezzen kiküszöbölni a hibát utána.

Majd én megcsinálom

Minél magasabbra emelkedik valaki a ranglétrán, annál kevésbé mondható egyéni munkásnak, akinek a saját problémakörével kell foglalkoznia, amit hozzáad az egészhez. A főnök kb. egy csapatkapitány, a feladata, hogy alkalmas embereket tegyen a nekik való pozícióba, majd elősegítse a csapatmunkát, ne pedig ő akarjon a Nagy Megoldó lenni.

Tudom, mindenre gondoltam

Nem szabad egyből letorkollni az alkalmazottat, ha valami olyasmit jelez, amit már tudtunk. Láttatni kell, hogy szívesen tanulunk tőlük és értékeljük az intelligenciájukat és hozzájárulásukat, amitől jobbnak érzik majd magukat.

Nincs hibalehetőség

Ahogy Price megjegyzi, a NASA irányítóközpontjában elhangozhat az alábbi szöveg, de egy üzleti vállalkozásnál ez nem nyerő. Ez a hozzáállás alapjaiban rombolja le a kreativitást és az újítási kedvet, félelmet szül. A jó főnök a hibákat a siker felé vezető út részének tartja, bármilyen közhelyesen hangzik is ez.

Mi nem így csináljuk ezt itt

Ez kicsit hasonló az előző ponthoz, legalábbis ez is lebombázza a kreatív embereket. Ez a mondat rugalmatlanságról és konzervativizmusról árulkodik, ami helyett jó, ha inkább az új megközelítés prói és kontráit beszéljük meg a beosztottal, értékesnek ítélve az újítási szándékát.

Eredményeket akarok, nem kapcsolatokat

Őrült hozzáállás ez, hiszen az eredmények nagyrészt a kiépített kapcsolati hálón keresztül érkeznek. Ha jó a viszonyom a beszállítókkal, beosztottakkat, főnökeimmel, a tulajokkal és a vásárlókkal, akkor minden rendben lesz.

Nem érdekel, ha ez nem etikus. Ha nem illegális, csináld!

Nagyon nem jó, ha egy főnök „a cél szentesíti az eszközt" alapon megköveteli, hogy minden íratlan erkölcsi szabályt rúgjon fel az ember a cég nagy céljaiért.

Ne közölj velem rossz híreket vagy meglepetéseket!

A jó főnök ezzel ellentétben az első akar lenni, aki tud bármilyen felmerült problémáról. Mert ha ezeket a szőnyeg alá söprik, a mismásolás komolyabb károkat okozhat, mint az azonnali megoldás.

Szerencsés vagy, hogy itt dolgozhatsz

Az igazi morálpusztító kijelentés. Arra utal, hogy a munkavállaló gyakorlatilag tartozik a munkaadónak azzal, hogy az volt szíves őt alkalmazni. Rendes főnök inkább az alkalmazottat dicséri, mondván milyen jó, hogy a csapatot erősíti.