Futószalag

Unalom ellen mazsolákat raktunk a borítékokba

2011. november 9., 12:35 Módosítva: 2011.11.09 12:35
3

"Szeretném én is bővíteni a szar munkák "adatbázisát" a következő kis történettel: Természetesen – mint többnyire minden szar melóba – ide is az egyik nagyszerű diákszövetkezet küldött. Nyomdai munka, este 7-től reggel 6-ig, a bér a szokásos 450-es droid-díj. Persze, csináljuk, gondoltuk a haverommal, majd jókat ökörködünk, ahogy eddig mindenütt" - kezdte levelét Péter.

Távolról sincs vége, olvasson még

Karácsonykor papucsban csomagolják a hideg teremben a DVD-ket

2011. november 3., 14:31 Módosítva: 2011.11.03 14:31
14

"Senki nem említette az összeszerelő munkást. Speciel én most is egy
ilyen helyen dolgozom, DVD/BD lejátszókat szerelünk össze. Én tesztelek, a közvetlen társam pedig a félkész terméket szereli össze. Napi 8 órában 400 darabot csinálunk, az egész csapat pedig 3.000 darabot (összesen 35-en vagyunk). A főnökök egész nap melletted ordibálnak, hogy még gyorsabban dolgozzál, ha pedig nem teljesítettük az aznapi tervet, akkor túlórázni kell. Rohadt monoton munka, ha hibázol, az egész sorozatot újra kell tesztelni. Karácsony előtt van a legnagyobb hajtás, amikor jönnek a kamionok, és a hátad mögött ezért kinyitják az ajtókat, akkor ráadásul hideg is van és papucsban kell dolgozni" - számolt be az élményeiről Csaba.

000 DV449000
Fotó: Leon Neal

Természetesen várjuk a saját történeteiket, a szokott címre, ide.

Beleégett a pulóver mintája a kezembe

2011. október 30., 10:58 Módosítva: 2011.10.30 10:58
6

"Én diákmunkásként egy varrodában dolgoztam pár hónapig, elővasalóként. Első hallásra nem tűnik/tűnt annyira borzsasztónak, ezért is vágtam bele... Úgy nézett ki a dolog, hogy három műszakban napi 8 órát görnyed az ember egy 138 fokos gőzt okádó, leginkább szendvicssütőhöz hasonlatos asztal felett, és puszta kézzel próbálja a bénán összefércelt, kötött anyagokat formára igazítani...  A szar része leginkább az, hogy muszáj a gőzben dolgozni, mivel csak így alakítható az anyag, aminek következtében a tenyerem és az ujjaim tele lettek égési sérülésekkel, sőt, még a pulcsi mintája is beleégett a kezembe" - vezeti fel munkája szép oldalát Noémi.

Távolról sincs vége, olvasson még

A legrosszabb melók: Műpunciszőr-ragasztás egy izraeli kibucban

2011. október 29., 13:07 Módosítva: 2011.10.29 16:00
86
12 hozzászólás

"Életem legfurcsább - bár nem legnehezebb - munkája az volt, amikor egy izraeli kibucban kb. 1 cm-es, tépőzáras műpunciszőröket fazoníroztam fogkefével, illetve ugyanekkora textilciciket és -fütyiket tömtem ki szivaccsal, és ragasztottam rájuk tépőzárat.

Mindez textilbabákra kellett, amiket gyerekpszichológusok használnak szexuális bántalmazások felderítésére... Rég volt már, és csak 3 hétig bírtam, mert a ragasztótól folyton fájt a fejem, de annyira szürreális volt az egész, hogy sosem felejtem el" - emlékezett vissza Edina.

Természetesen várjuk a saját történeteiket, a szokott címre, ide.

Maszk nélkül beszippantott vegyszerek

2011. október 26., 17:11 Módosítva: 2011.10.28 17:21
0
4 hozzászólás

"Eddigi legrosszabb munkatapasztalatomat 20 évesen szereztem diákmunkásként, egy csomagolóüzemben. Nagyon gyorsan kirajzolódott a kontraszt az addigi, csúszdaőrként eltöltött diákmunkás éveimhez képest. A 12 órányi, bikinis lányok között eltöltött munkanapjaimat egy szintén napi 12 órás munka követte, melyet ezúton nevezek a versenyre. A munka helyszíne: Budapest környéki ipartelep. Munkaidő: 06:00-18:00. Hajnali 5 előtti kelés szükséges Budapesten, hogy idejében érkezzünk tömegközlekedéssel a munkahelyre. Itt egy összetákolt, ránézésre is életveszélyes épületben kellett dolgozni, 3 óránként 15 perc szünettel, futószalagok mellett állva, és azokat folyamatosan pakolva a nylon csomagolásuk felé tartó, mosószeres tasakokkal. A helyiségben (sz)állt a vegyszer, mivel elég finom porról van szó, kiszűrni is elég nehéz, felettébb úgy, hogy nem biztosított a munkáltató erre alkalmas maszkot. Ezt magamnak kellett beszereznem gyógyszertárból. A már nylonba csomagolt, porral töltött papírtasakokat további kartoncsomagolásba helyeztük, amit helyben hajtogattunk és ragasztottunk. Ez 10-15 ragasztópisztoly egész napos működtetését jelenti egy kicsi, a fűtésszámlára való tekintettel egyáltalán nem szellőztetett helyiségben. Így a szálló vegyszer kapott maga mellé egy diszperziós közeget, ez a legalább ilyen káros, ragasztópisztolyok által folyamatosan pöfékelt ragasztófüst lett. Az egyetlen pozitívum (napi 12*650 = 7800 Ft) egy hónapig tartott ott, amikor a folyamatos köhögésem következtében, amely idővel álmomból is felriasztott, gondolkodás nélkül váltottam, egy szakosodott hitelintézet telefonos értékesítői, majd értékesítési csoportvezetői munkakörébe, cirka dupla fizetésért. Futószalag melletti rabszolgamunka mérgező levegőben - soha többet" - fogadta meg Márk.

Természetesen várjuk a saját történeteiket, a szokott címre, ide.

Dubajozás: Tócsába gyűlt alattunk az izzadtság

2011. október 26., 17:10 Módosítva: 2012.05.17 16:28
18
30 hozzászólás
tk3s kmo 110183 00305 1h

"Néhány éven keresztül "Dubajoztam". Dolgoztam a második emirátusi mobilszolgáltató cég (DU) hálózatának kiépítésében. Volt olyan része is, hogy nyáron (45 fok, 100% páratartalom) telepített konténerekben, amikben még nem volt a légkondícionálás készen, és az áram sem, hogy esetleg egy ventillátort használhattunk volna, fejeltük a 7/8 collos antennakábeleket, ami abból áll, hogy vasfűrésszel levágjuk méretre a nem vékony kábelt, majd némi tekergetés a "fejelővel", a fém csatlakozót kellett ráhajtani méretes szerszámokkal a kábel végére. Létrán állva a konténerben. A konténerben kb. 15 fokkal volt melegebb mint kint, 5 percet tudtunk dolgozni egyhuzamban, utána pár perc pihenés és ivás, hogy ne dehidratálódjunk. Az izzadság szó szerint tócsába gyűlt alattunk. Itthon mindenki persze sárgult az irigységtől, hogy Dubajban dolgozom" - dolgozott egészen forró körülmények között Norbi.

Természetesen várjuk a saját történeteiket, a szokott címre, ide.

Vágd ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel!

mm
2011. október 26., 17:09 Módosítva: 2019.10.08 11:01
7
8 hozzászólás

Hogyan is lehetne jobban összefoglalni a “szar meló” szakkifejezést annál jobban, mint a Gyalog galopp azon jelenete, amiben először rekettyést kell keríteniük a lovagoknak, majd fát vágni heringgel? Meg úgy általában hogyan lehet összefoglalni a szar melót annál jobban, mint a Szent Grál keresése? Úgyhogy nézzük is meg ezt a csodás jelenetet.

A fakivágás heringgel teljesen abszurdnak tűnik, pedig olvasóink számos olyan történetet küldtek nekünk saját egykori munkahelyeikről, ahol hasonlóan jó munkákat kellett elvégezniük. Mert hiába próbáltuk meg mi kitalálni a legrosszabb munkákat a jelmezes szórólapozástól kezdve a feketemosogatásig , ha olvasóink olyan csodás példákkal kontráztak meg minket, mint a csirkeüldöző, vagy a gyógyszerbontó.

És bombáznak minket azóta is ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk ezt az új blogot, a Futószalagot, amiben kellemetlen munkahelyi élményekről számolunk be. Persze nem abban a stílusban, hogy a gonosz munkáltatók mit meg nem engedhetnek maguknak, meg hogy milyen nevetséges pénzekért kell milyen elképzelhetetlen feladatokat teljesíteni. Legyen inkább az, hogy nevetünk a saját nyomorunkon, ha már rossz a munka, legalább röhögni lehessen rajta.

Úgyhogy továbbra is várjuk a jobbnál jobb, illetve egészen pontosan szarabbnál szarabb munkahelyi élményeiket a szokásos címünkre, ide.

A közös szörnyűlködések mellett lesznek még hírek a munkaerőpiacról, amik talán feledtetni tudják azt a szörnyű mókuskereket, amiben a legtöbben a mindennapjaikat élik, meg persze a legkellemetlenebb munkák, vagy éppenséggel a legkívánatosabbak a világ bármely tájáról.