600 ezres kártérítést kaphat Rúzsa Magdi barátja

2007.05.23. 15:09

Első fokon helyben hagyta Rúzsa Magdolna barátjának 600 ezer forintos kártérítési követelését a Fővárosi Bíróság. A Benji becenéven ismert televíziós operatőr néhány hónappal ezelőtt a képmásával való visszaélés miatt indított pert a Hot magazinnal szemben. Az egyik, Rúzsa Magdiról írt cikkében a magazin Benji fényképét is megjelentette anélkül, hogy az arcát kikockázta volna. Az interjú egyébként a Megasztár legutóbbi győztesének magánéletéről szólt.

Benji nem szeretett volna a perről nyilatkozni, mondván, nem tartja magát közszereplőnek. A per menetéről az operatőr kollégája, Winkler Róbert beszélt a Velvetnek. „Én javasoltam Benjinek, hogy indítson pert a lap ellen” – mondta a Totalcar műsorvezetője, akinek már van némi tapasztalata e téren, korábban a Story magazint perelte be amiatt, hogy a lap személyiségi jogait sértő találgatásokat és engedély nélküli képeket közölt róla.

A per egyedüli tanújától, Winkler Róberttől azt kérdezte a bíróság, Benjinek milyen kellemetlensége származtak abból, hogy fényképe megjelent. „Többek közt elmondtam, senkinek nem kívánom azt, hogy Vujity Tvrtko bratyózva viccelődjön vele, akinek olyan színvonalú humora van, hogy ismerősei mobiljait csaklizza el, és üzenetet küld róluk a telefonkönyvben található számokra”- idézte Winkler Róbert, amit a jegyzőkönyvben is rögzítettek a tárgyaláson.

Az első boldog együttlét

„Azt kérdezte azután az alperes ügyvédje, fel tudnám-e sorolni név szerint azokat az embereket, akik a felperes magánéletével viccelődtek. A bé betűsekkel kezdtem, és említettem, Vujity Tvrtkóig bezárólag felsorolhatom, ha szeretné. Az a lényeg, hogy a TV2-ben valaki mindig megállította Benjit, és hátba veregetés közben arról kérdezte, hogy például milyen volt az első boldog együttlét Magdival”- folytatta Winkler, és kitért arra is, hogy az operatőr édesanyját is hasonló módon találták meg az ismerősei.

Benjit az Index jogásza, Bodolai László képviselte a tárgyaláson, aki a per indítása előtt javasolta a 600 ezer forintos kártérítési összeget. A tanúvallomások alapján a bíróság a teljes összeget megítélte Rúzsa Magdolna barátjának a javára.