Sörivásra fogtak félszáz apácát Spanyolországban, aminek révén csökkent valamelyest koleszterinszintjük. A korábban teljesen szeszmentesen élő apácákkal naponta fél liter sört itattak másfél hónapon át, utána fél év szünetet tartottak, majd pedig 400 milligramm komlót etettek velük 40 napon át. A végeredmény: 6 százalékkal csökkent a koleszterinje azoknak, akiknek magas volt, és kiderült, hogy nem a sör a lényeg, hanem a benne lévő komló, amely önmagában is ugyanolyan jótékony hatású.
   
A választás azért esett kísérleti alanyként apácákra, mert kiegyensúlyozott az élet- és étrendjük. Közülük többen egyáltalán nem élvezték a sört, de - mint mondták - "az emberiség javát szem előtt tartva" becsülettel itták. A tesztet a Spanyol Sörfőzdék Szövetsége finanszírozta. (MTI)