Sisi (a róla készült filmben "Sissi") - azaz Erzsébet császárné és királyné - emlékére luxushotelt szándékoznak építeni Dubajban, 4 kilométerre a tengerparttól, egy egzotikus környezetben létesülő mesterséges szigeten a "The World" (A világ) elnevezésű óriásprojekt részeként; e beruházás keretében 300 mesterséges szigeten, összesen 931 hektárnyi területen "újraépítik a Földet" - írja az MTI.

A tervek szerint minden egyes mesterséges sziget más és más országot vagy régiót képvisel majd. Eszerint Ausztria mellett Franciaország, Argentína, Florida és a Mount Everest is új otthonra lel majd a tengernek ezen a "térképén". A tengerparttól húsz perc alatt ér majd a hajó "az új Alpesi Köztársaságba", azaz Ausztriába. A tervezett víziúthálózat jóvoltából 2010 után mindössze 24 óra leforgása alatt beutazható lesz az egész miniglóbusz, Velencétől Amerikán át egészen Tokióig.

Háromszázötven napon át "császári időjárást", álomszép strandokat és "Sisi által kedvelt" dúsgazdag vegetációt ígér az Ausztria megjelenítésére kiszemelt sziget tulajdonosa, Josef Kleindienst és csapata, az osztrák projektből azonban egyelőre még csak egy ovális homokhalmaz látszik a tengeren.