Miután visszatértek hawaii vakációjukról, a két filmsztár Las Vegasban együtt ült le a pókerasztalhoz. Mégpedig azért, hogy az International Rescue Committee számára gyűjtsenek pénzt. Az Ante Up For Africa pókerparti célja a dárfúri menekültek megsegítése volt.

A 36 éves Damont az első öt percben elverte egy hivatásos pókerjátékos. A színész a játszma előtt azt mesélte, hogy ő is felelős a pókerjelenség kialakulásáért. Az 1998-as Pókerarcok (Rounders) című filmjére készülve még sokkal kevésbé volt mainstream a póker, „mindig csengetnünk kellett, hogy a titkos ajtókon keresztül beengedjenek a klubokba”, tette hozzá.

A két évvel fiatalabb Afflecknek jobban ment a játék, mint barátjának, de nem volt ügyesebb a többi hírességnél, akik szintén részt vettek a játszmában  (például Adam Sandler vagy Martin Sheen). Noha Affleck régebben nagy szerencsejátékos volt, ma már nem játszik sokat. „Van egy kétéves gyerekem, és filmeket rendezek. Alig marad időm másra, pedig ahhoz, hogy a pókerben jó legyen az ember, sok idő kell. Nem akarok szívni. Régen jól pókereztem, de ma már a család fontosabb.”