A BKV szóvivője, dr. Kiricsi Karola egy mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy július tizenharmadikáról tizennegyedikére virradó éjjel a világon egyedülálló Guinness-rekord felállítását fogják megkísérelni. Annak az okát, hogy miért nem jutott eddig soha senkinek eszébe ilyen jellegű kísérlet, a részletek ismeretében mindenki maga is el tudja dönteni.

A rekord lényege, hogy mind a negyven Combino villamost felállítják egymás mögé a körúton, és a villamosok belsejében tizenöt sportember fut majd végig, le-föl pattogva a cikk-cakkban álló villamosokról, ami természetesen csak még nehezebbé - és szerintük  ezáltal értékesebbé is - teszi majd a rekordot. A szóvivő azt is elárulta, hogy a legnagyobb kihívást az áramellátás biztosítása jelentette a mérnökök számára. Az egyenként 54 méteres villamosok az előzetes becslés szerint a Jászai Mari-tértől az Oktogonig, vagy a Dob utcáig fognak elnyújtózni.

Éjféltől gyülekezhet a Jászainál a drukkoló tömeg, ahol Lovász László, a Danubius rádió műsorvezetője fogja kommentálni az eseményeket és játékokkal is szórakoztatják majd az egybegyűlteket. Az ötlet Kiricsi Karola elmondása szerint adta magát: a Combino a világ leghosszabb villamosa, amely a világ legnagyobb forgalmú vonalán közlekedik.