A színésznő már keresett annyit, hogy élete végéig nem kell azzal foglalkoznia, milyen szerepeket vállal el - írja a FemaleFrist. A 42 éves színésznő elmondta: "Most már vagyok abban a helyzetben, hogy én választom meg a szerepeimet, és aszerint tehetem ezt, hogy szeretném-e eljátszani, nem pedig aszerint, hogy vajon melyik hoz sokat".

A színésznőnek szakmai élete mellett magánélete is kiegyensúlyozott: bár többször felröppent a hír, hogy depressziós, amiért nem sikerül teherbe esnie, azt állítja, mostohaanyaként is boldog. Férjének, Jesse Jamesnek ugyanis három gyereke van előző házasságaiból, akiket a színésznő saját bevallása szerint sajátjaként szeret.

"Ugyanúgy szeretem őket, ugyanúgy reménykedem a jósorsukban és boldogságukban, ugyanúgy fontos, hogy kész legyen a házi feladatuk, és hogy tudják, milyen okosak és szépek, mintha a saját gyerekeim volnának. Családom van, és ez a család óriási erőt adott. Nagyon szerencsésnek érzem magam" - mondta el.

A színésznő és férje Kaliforniában élnek, pár perces távolságra a férfi első feleségétől, Karlától és 12 éves Chandler, valamint 9 éves Jesse Jr. nevű fiaitól. James második neje, Janine szintén a közelben lakik hároméves Sunny nevű kislányukkal.