Csak a különös tárgyak múzeuma izgult rá arra a megkövesedett, másfél méteres rozmárpéniszcsontra, amelyet a kaliforniai Beverly Hills-ben árvereztek el. Pedig többek között Steven Spielberg és Harrison Ford is nagy fosszíliagyűjtő, Beverly Hills pedig Hollywooddal szomszédos. A Chait Gallery aukcióján mégsem tolongtak a sztárok, és csak három licit érkezett a kövületre. Végül a várt legalacsonyabb összeg feléért, 8 ezer dollárért (1,5 millió forint) vitte el a normálistól eltérő, különös tárgyakat bemutató Ripley,s Believe It or Not (Ripley "hiszed vagy nem" múzeuma) nevű intézmény.
 
A mumifikálódott maradvány egy 12 ezer éve kihalt rozmárfaj példányától származik. Ázsia legészakibb pontján, a szibériai Tajmír-félszigeten bukkantak rá. A jégbe fagyott csontot kiszáradt izomszövet és bőr borítja. Az aukciós ház szerint még soha nem találtak ilyen nagy megkövült péniszt az egész világon.

Kanadai tudósok egyébként a National Geographic című természettudományos magazin szerint az emlős állatok péniszmérete és az éghajlat összefüggésit vizsgálva kimutatták, hogy a péniszcsont - amely az embernél már hiányzik - petyhüdt állapotban is bizonyos merevséget biztosít a hímvesszőnek, így a legkisebb izgalom hatására teljes behatolóképességet biztosít. Ez a zord körülmények között élő állatoknál a sikeres szaporodás kulcsa lehet. Nem is véletlen, hogy rozmár péniszcsontja akár a 60 centiméteres hosszúságot is elérheti, és ezzel a ma élő emlősfajok között rekordernek számít.