Új helyszínen, 58 féle mozgásformával várják a hölgyeket a IX. Női Mozgásfesztiválra, amelyet szeptember 9-én, vasárnap tartanak a Millenáris Parkban (Fény utca 20-22.), 10 és 16 óra között.

Magyarországon a rendszeres sportolók aránya csak 9 százalék, a nők sportolási aránya ennél is kedvezőtlenebb, ezért is tartják fontosnak a szervezők, hogy minél több hölgy keresse fel az ingyenes rendezvényt. A Coca-Cola Testébresztő IX. Női Mozgásfesztivál a kipróbálásról szól, és nem a bemutatókról. Akár utcai ruhában is betérhet bárki, biztosan talál olyan sportot, amelyben részt vehet - mondta Salgó Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára. A mozgásformák és sporteszközök között hagyományos és "trendi" játékok is találhatók, mint például gumiasztal, hula-hopp, 3D kerék, fit-ball, kangoo jump, nordic walking, rocketball, mászófal és a frizbi. Az egyéni próbatételek mellett csapatsportok kipróbálására, úgy mint röplabdára vagy kötélhúzásra is lesz mód. A program ideje alatt végig tartanak aerobik órákat, amelyeket a világbajnok Pécsi Sasok koordinálnak. Az előadók között lesz Varró Gyula, a magyar és nemzetközi fitnesz élet ismert személyisége. Új program idén a tánc: az érdeklődők a Modern Musical Tánciskola tanárainak irányításával úgynevezett kondicionáló tánctréningen vehetnek részt, amely Kovács Gergely Csanád, balettművész, háromszoros show tánc világbajnok elmondása szerint mindenki által elsajátítható, technikailag nem nehéz mozgásforma.

Két program között, vagy pihenés alatt fittségi vizsgálatokon, szaktanácsadáson vehetnek részt a hölgyek. Az egészségstandon életmód, dietetikai tanácsadás lesz, az ellazulásról pedig masszőr gondoskodik. A szervezők gondoltak a 12 év alatti gyermekekre is, számukra ügyességi és sorversenyeket, labda és logikai játékokat kínálnak. A részletes időpontok és kipróbálható mozgásformák megtalálhatók a www.masport.hu című honlapon.