Négy és fél méteres óriáskígyó szorításából mentette ki Poppy nevű kutyáját egy bátor hongkongi nő - tudtuk meg az MTI-től. A 41 éves Catherine Leonard az erdős-bozótos Szajkung (Sai Kung) parkban sétált Hongkong külső területein, amikor a burmai piton megtámadta a házi kedvencet.

"Rugdostam a kígyót és megpróbáltam kiszabadítani Poppyt, de a piton szorosan köré tekeredett. Végül a kutyámnak sikerült kiszabadulnia és a kígyó eltekerődzött valahová. Utólag rettenetesen megijedtem és talán nem is vállalkoznék erre, de láttam, hogy a kutyám veszélyben van és egyszerűen meg akartam menteni" - mondta el később az asszony. A kígyó egy olyan helyen támadott, ahol tavaly egy 22 kilós husky kutyát megfojtott egy óriáskígyó. Egy másik burmai piton pedig nemrég megtámadott és felfalt egy borjút a térségben.

A Délkelet-Ázsiában - Thaiföldön, Burmában, Vietnamban, Indonéziában) honos és akár 7 méter hosszúra is megnövő, 90 kilós súlyt elérő hüllő nedves trópusi őserdőkben és mocsaras területeken él. Általában a földbe vájt lyukban tartózkodik, és azt csak akkor hagyja el, ha vadászni indul.