A Swung névre keresztelt show vezetéséhez olyan arcokat keresünk, akik már ismertek, és érdekli az embereket, hogy mi a véleményük a minket körülvevő világ történéseiről." - nyilatkozta Lengyel Attila, a csatorna programigazgatója.E szempontok alapján esett a választás Winkler Róbertre, akit a hazai tévénézőknek már nem nagyon kell bemutatni. Winkler a Totalcar műsorvezetőjeként, újságíróként és számos könyv írójaként ismert.

A Swungban felmerülő témák a csatorna megfogalmazása szerint „direkt provokatívak és izgalmasak lesznek, a vélemények pedig minden esetben őszinték”. A politikai kérdéseket természetesen kerülni fogják, de egyéb tabu nem lesz. 
A Swung című műsorba bárki beleszólhat telefon vagy e-mailben, és meghívott vendégek is lesznek a stúdióban. A beszélgetés mellett zenét is sugároznak majd az élő műsorban. Az adásba kerülő klipek összeválogatásába Winkler is beleszólhat.
Annyi már biztos, hogy Winklernek lesz egy műsorvezető társa is, Morzsa kutya, 16 éve hű társa. Az október közepétől induló műsorban Winkler Róbert szerdánként lesz képernyőn, a hétfői és pénteki adásában más ismert arcok fogják váltani őt.