A londoni panoptikumban is a királyi család tagjává vált szerdától Kamilla hercegnő, Károly herceg, brit trónörökös felesége.
Az életnagyságú viaszszobrot egyelőre néhány méterre Károlyétól állították fel, a trónörökös fiai, Vilmos és Harry hercegek mellett, de a cornwalli hercegnő idővel férje, a walesi herceg mellett kap majd helyet.
Vele szemben mintegy 4 méterre áll a néhai Diana hercegnőnek, Károly első feleségének, a két királyfi tíz éve, már válása után tragikus autószerencsétlenségben elhunyt édesanyjának viaszfigurája. A királyi család legendás belső viszályainak ismerői bizonyára értékelik majd ezt a közelséget, felidézve Diana hercegnő egykori tévényilatkozatát, amely szerint házasságában "kezdettől fogva hárman voltak".
Kamilla viaszfigurája négy és fél hónap alatt készült el, saját rezidenciáján, a Clarence House palotában ült hozzá modellt. A hercegnő azt a kékesszürke szoknyát viseli a panoptikumban, amelyet az ascoti lóversenyen hordott 2005-ben.
Ahogy Károly hercegnek az év elején felállított viaszmása, Kamilláé is környezetbarát, újrahasznosított anyagokból készült és a hozzá felhasznált energiát is zöld beruházásokkal kompenzálták. (MTI)