Kilenc és fél kilónyi főtt kukoricadarát evett meg tíz perc alatt egy chicagói szakács, s ezzel megnyerte a hét végén először megrendezett kukoricadara evő világbajnokságot Louisianában.

Pat Bertoletti 4000 dollárt (705 ezer forintot) kapott hihetetlen teljesítményéért. Az első hét helyezett 10 ezer dolláron (mintegy 1,8 millió forinton) osztozott.

A tálakban vajjal ízesítve szervírozott hagyományos reggelinek kilencen láttak neki, s az első három helyezett összesen 27 kilót kanalazott be. A második helyezett New York-i alig fél kilóval maradt le, a kaliforniai illetőségű harmadik viszont már csupán 8 és fél kilót bírt lenyomni. Pedig gyomra igazán edzésben volt: nyáron ő nyerte a hot-dog evő bajnokságot, ráadásul új csúcsot állított fel 66 darabbal.

A pempős vagy kissé leveses állagúra főzött kukoricadarát főként Amerika déli részén fogyasztják reggelire. Vajjal és cukorral bolondítják meg, de a dermedt kását szeletelve is kisütik olykor, esetleg sajttal, szalonnával vagy garnélával tálalják.

(Forrás: MTI)