Foggal-körömmel küzd azért az amputált lábért az Egyesült Államokban egy férfi, aki egy hete véletlenül, egy húsfüstölő edény megvásárlásával jutott a végtaghoz, és először nem is tartott rá igényt. Mostanra azonban már nagy üzletet szimatol benne, míg az eredeti tulajdonos pedig vissza akarja kapni.

A láb egy húsfüstölő edényben került el gazdájától, John Woodtól, akit pár éve repülőbaleset ért, és emiatt amputálni kellett egyik alsó végtagját. Wood elkérte a kórházban, hogy majdan a lábával együtt temessék el. A végtagot egy húsfüstölő edényben tárolta, és idővel elfeledkezett róla, csakhogy lakbérfizetésével annyira elmaradt, hogy a múlt héten elárverezték jó pár dolgát, köztük a füstölőt.

A vevő, Shannon Whisnant így - tudta nélkül - az edénnyel együtt Wood lábát is megvette, és csak akkor szembesült a végtaggal, amikor kinyitotta az edény fedelét. A láb jókora volt: 6-7 centivel térd alatt vágták le. Whisnant nem kérte, és mivel azt hitte, hogy esetleg bűncselekmény okán került a füstölőbe, leadta a rendőrségen, amely azonnal továbbpasszolta egy temetkezési vállalatnak.

Amikor azonban mindez bekerült a híekbe, Whisnant elkezdte pénzért mutogatni a füstölőt: 3 dollárért kukkanthattak bele felnőttek, gyerekeknek csak 1 dollárt számított fel. Úgy vélte azonban, hogy lábastul még feljebb srófolhatná az árat - különösen Halloween közeledtével -, ezért visszakérte a végtagot a temetkezési vállalattól, amely viszont nem adta ki, mivel a láb eredeti gazdája is jelezte, hogy igényt tart rá. Whisnant már ügyvéddel is konzultált a láb megkaparintásért, ám a szakember szerint az eredeti tulajdonos beleegyezése nélkül nem sok esélye van.

A féllábú Wood egyelőre csak abba egyezett bele, hogy találkozik Whisnanttel, ám előre közölte, hogy nem akar üzletet csinálni a lábából. "Nem vagyok annak ellensége, hogy 15 percre híres legyek, de alávaló dolognak tartom hasznot húzni belőle" - mondta a sajtónak.