A lakásban kallódó aprópénz kutyák mentésére is szolgálhat. A Lelenc Kutyamentő Egyesület örömmel fogad minden egy- és kétforintost, amelyből gazdátlan vagy sérült ebek ellátását finanszírozhatja.

A Magyar Nemzeti Bank 2008. március elsején kivonja a forgalomból az egy- és kétforintost, ezért ez az utolsó lehetőség, hogy az aprót a kutyák megmentésére fordítsák az állatbarátok.

(Képünkön Manna kutya, illusztráció)

A befőttes üvegekben, perselyekben tárolt apró az MKB Bank fiókjaiban egyenesen a Lelenc Kutyamentő Egyesület számlájára is befizethető, de átutalással elküldhető a saját bankból is. Aki vállalja, hogy összegyűjti az érméket munkahelyén, vagy baráti körében, ahhoz Budapesten az egyesület munkatársai elmennek.

Eddig 19 ezer forint gyűlt össze. Nagyon segítőkészek az emberek, volt aki ötven forintost vagy százast is tett az apró közé. Tavaly szerveztünk első alkalommal ilyen akciót és 200 ezer forint gyűlt össze hat hónap alatt. Az adományt napi ellátásra, a kutyák chippel történő ellátására fordítottuk" - mondta az MTI-nek Tenner Anna, a Lelenc Kutyamentő Egyesület elnöke.

(Forrás: MTI)