Menedzsere azt állítja, hogy nem igaz, hogy Pete Doherty öngyilkosságot követett volna el. Korábban azt írta a sajtó, hogy a zenész tablettákkal próbálta megölni magát a rehabon, mikor megtudta, hogy excsaja bepasizott.

Johnny Jeannevol, Doherty őrzője, úgy nyilatkozott a News of the World-nek, hogy az énekes nagyon szomorú lett attól, hogy Kate Moss-szal véget ért románcuk, és ezért szedte be a tablettákat, melyektől megbetegedett.

Andy Boyd, a menedzser azt is cáfolta, hogy Jeannevol lett volna Doherty őrzője. Doherty állítólagos öngyilkossága pedig jóval később történt ahhoz képest, amikor kiderült, hogy Kate Moss összejött a Kills énekesével, Jamie Hince –szel.

A lap Jeannevolt idézte: "Pete-nek tényleg nagyon fájt, hogy kiderült, ki Kate új pasija. Látta, hogy ez egy újabb lehetőség arra, hogy túl sok tablettát szedjen be és ezt meg is tette. Azt mondta nekem, hogy nem tudta, milyen gyógyszereket nyelt le, de mindet magába tolta. Nem nagyon érdekli, mit okoznak neki a szerek, vagyis pont hogy szereti kipróbálni őket.

A 28 éves Doherty a Clouds House nevű szanatóriumot hathetes kezelés után hagyta el a múlt héten, írja a BBC.