Britney Spears szerdán megkezdte azt a szülői konfliktuskezelő programot, amelyben állítólag volt férjével együtt vesz részt a Beverly Hills Hotelben, írja a People magazin honlapja. A Femalefirst egyik forrása arról számolt be, hogy az énekesnő egyáltalán nem izgult, sőt inkább várta az első megbeszélést. Ennek ellenére többen látták, amint tanfolyam előtt a hotel mosdójában sírt.

A szülői konfliktuskezelő programban való részvétel az egyik a számos kötelezettség közül, amelyeket a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság előírt az énekesnő számára. A hat alkalomból álló tanfolyam során szülői együttműködést és kommunikációs módszereket oktatnak. Az egyik ilyen módszer az udvarias kérés; ahogy a program egyik vezetője elmagyarázta, nem azt kell mondani például: "Csak azért hozod haza mindig későn a gyerekeket, mert egy érzéketlen tuskó vagy!", hanem azt: "Valahányszor későn hozod haza a gyerekeket, úgy érzem, hogy nem becsülöd az időmet, ezzel megsértesz és feldühítesz."

Spears és exférje, akik egyébként tavalyi válásuk óta csak kétszer találkoztak, pénteken jelenik meg a bíróság előtt, hogy beszámoljon a tanfolyamon történt fejlődéséről. Addigra legalább három alkalommal kell részt venniük a közös szülői tanácsadó programban. Ezenkívül Spearsnek külön is háromszor el kell látogatnia egy tanácsadó programra. Jelenleg Kevin Federline viseli két gyermekük gondját, Spears csupán látogathatja őket. (MTI)