Több mint egymillió dollárt gyűjtött kampányára a 60. születésnapja alkalmából adott csütörtöki estélyen az elnökjelöltségre pályázó Hillary Clinton demokrata párti szenátor. A New York-i Beacon Theaterben rendezett születésnapi adománygyűjtő gálán fellépett Billy Cristal komikus, illetve egy öreg meg egy fiatal rocker. Az idősebb generációt Elvis Costello képviselte, a fiatalokat pedig a The Wallflowers nevű zenekar, élén Jakob Dylannal, a rocklegenda Bob Dylan fiával.

A szenátor férjével, Bill Clinton volt elnökkel és lányukkal, Chelseavel együtt a színpadon köszönte meg a 2300 dolláros (400 ezer forint) belépti díjat leszurkoló vendégek támogatását. Bill Clinton megjegyezte, hogy felesége 60 évesen "még mindig gyönyörű" és jó okkal szállt ringbe az elnökjelöltségért. "Nem annyira az öreg rockerekért, hanem az újakért, nem a máért, hanem a holnapért" - mondta Bill Clinton.

A volt first lady is beszélt elnöki ambíciójáról. A Grammy-díjas Wallflowers frontemberének példája kapcsán azt hangsúlyozta, bármennyire is segítik politikai törekvéseit a családi kapcsolatok, ő mégis saját jogon fog győzni vagy elbukni. - A Wallflowers nagyon tehetséges zenekar és saját erejéből ért el sikert, függetlenül attól, hogy Jakob Dylan édesapja az egészen különleges Bob Dylan - mondta Hillary Clinton. Az estélyen több mint egymillió dollár (175 millió forint) gyűlt össze a kampányra. Egy héten belül ez volt a második születésnapi adománygyűjtő gála, az előzőt Rob Reiner filmrendező adta a szenátor tiszteletére vasárnap Los Angelesben. Hillary Clinton pénteken tölti be a hatvanat. "Gyakran mondják a barátaim, hogy ebben a korban már hízelgő, ha ennyi férfi foglalkozik veled" - utalt politikai vetélytársaira a szenátor.(MTI)