Nem minősül gyermekpornográfiának Sir Elton John fotógyűjteményének egyik darabja, amelyet egy hónapja foglalt le a brit rendőrség.  Nan Goldin "Klara és Edda hastánc közben" című felvétele két ruhátlan kislányt ábrázol. Az észak-angliai Gateshead Baltic Centre nevű kortárs művészeti központjában állították volna ki további 148 képpel együtt. Az igazgató még a megnyitó előtt felkérte a rendőrséget, hogy vizsgálják meg a kérdéses képet. A rendőrök bevonták az ügyészség szakértőit, akik végül megállapították, hogy nem történt törvénysértés.
A brit popvilágsztár gyűjteményébe tartozó Golding-képekből rendezett tárlat számos világvárost megjárt már. Egy 2001-es londoni kiállítás kapcsán már vizsgálta az ügyészség a gyerekpornógyanús felvételt, és akkor sem minősítették tisztességtelennek.
Nan Goldin az egyik legnevesebb amerikai fotográfus, több rangos díj birtokosa, főleg New York-i melegekről és transzvesztitákról készített portréiról ismert, Sir Elton John pedig szenvedélyes műgyűjtő, fotókollekciója több ezer darabos. (MTI)