Moszkvában bezártak egy kínai étteremláncot, mert bebizonyosodott, hogy kutyahúst tálaltak a vendégeknek: az oroszoknak bárányként, a kínaiaknak a számukra csemegének számító kutyahúsként.
(A képen látható Manna kutya illusztráció, nem ették meg)

A dologra két vendég hívta fel a hatóságok figyelmét: az étteremből távozóban észrevették, hogy a hátsó bejáraton zsákokat visznek be, "amelyekben valami mozgott és sivalkodott". A rendőrök figyelni kezdték az éttermet, s látták, hogy rendszeresen visznek oda kóbor kutyákat. Ezután négyen beültek, rendeltek négyféle ételt, s mindet elszállították egy laboratóriumba, ahol egyértelműen kiderült: kutyahús került az asztalra.

 
Az ellenőrzés során kutyafejeket és kibontott tetemeket találtak, s kiderült, hogy az ebeket a helyszínen ölték meg és darabolták fel, egy ketrecben pedig még élő állatokat is tartottak - jelentette az Interfax hírügynökség Irina Volkra, a belügyminisztérium gazdasági bűnözés elleni részlegének sajtósára hivatkozva. A lánc éttermeit bezárták, a tulajdonos ellen büntetőeljárást indítottak az egészségre ártalmas élelmiszerek árusítása, valamint állatokkal való kegyetlen bánásmód miatt.
 
Moszkvában sok ezer kóbor kutya van, sokuk beteg is. Némelyiknek szerencséje van, a meleg aluljárókban talál helyet magának, ahol általában etetik is az emberek.
A nyáron állatvédők feljelentést tettek az ügyészségnél, hogy egyes negyedekben sok kóbor kutya eltűnt, és felmerült a gyanú, hogy külföldi vendégmunkások befogták és megették őket, de az ügynek nem volt folytatása, vagy legalábbis azóta nem lehetett hallani róla.
(Forrás: MTI)