Kábítószer hatása alatt lövöldözött egy panzió társalgójában egy 48 éves férfi még múlt csütörtökön; a férfi a radiátort lőtte le - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.
A rendőrségre múlt csütörtökön a hajnali órákban érkezett bejelentés, hogy a XIV. kerület egyik panziójában egy férfi több lövést adott le. A kapitányság járőrei néhány percen belül a helyszínre érkeztek, szakszerűen behatoltak a panzió társalgójába, ahol a 48 éves férfi golyóálló mellényben és kezében egy Parabellum lőfegyverrel várakozott. A tettes a rendőri felszólításnak engedelmeskedett, fegyverét eldobta és megadta magát.  
Az eljárás adatai szerint a lövöldöző kábítószer hatása alatt állt, és azt képzelte, hogy megtámadták őt. Ezért vett magára golyóálló mellényt és adott le lövéseket az üres társalgóban.
A férfi ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, rongálás és kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás. Korábban elfogatóparancsot adott ki ellene a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, mert nem vonult be a korábban kiszabott büntetés letöltésére. (MTI)