Tizenegy év után nincs több tartozása Friderikusz Sándornak. A televíziós nyáron már fizetett az RTL Klubnak is, legutóbb pedig a Bors értesülései szerint Pataki Ági cégének, a Filmpartners Kft.-nek fizetett ki négymillió forintot. Egyesek a szakmából azt rebesgetik, hogy mindezek az ügyek azért simultak el épp most, mert Friderikusz is pályázni akar a Magyar Televízió elnöki posztjára.
 
A lap értesülései szerint a tévés 11 éve tartozott Pataki Ági cégének, akivel 1996-ban készített egy műsort a Friderikusz Show kulisszatitkairól. Kovács Gábor, a férj és üzlettárs meglepődve fogadta Friderikusz megkeresését, mivel 2004 óta sikertelenül próbálták rajta behajtani a tartozást.

A producer elmondása szerint Friderikusz nemrég emailben kereste meg feleségét azzal, hogy szeretné kifizetni tartozását. Ahogy a producer a lapnak elmondta, meglepné, ha a műsorvezető tizenegy év után ilyen erkölcsi magasságokba emelkedett volna, és abban is kételkedik, hogy Fridi minden érdek nélkül fizetett, de mint mondta, ez nem tartozik rá.
 
Szakmai körökben mindenesetre az a szóbeszéd járja, hogy a tévés ismét megcélozza a köztévé elnöki posztját, ezért akar minden oldalról védhető lenni. Friderikusz a lapnak nem adott választ a felmerült kérdésekre.