Menesztették a londoni metró hangját

2007.11.27. 12:54
Menesztették állásából a londoni metró hangját, egész pontosan a hangos bemondó hölgyet pusztán azért, mert bírálni merészelte a metrót saját honlapján.
A 36 éves Emma Clarke hangja 8 esztendőn át figyelmeztette lágy tónusban az utasokat az állomásokon, hogy ne álljanak túl közel a vágányárokhoz. Nemrégiben azonban internetes honlapján viccelődni kezdett: hasonlóan nyugodt hangnemben élcelődött amerikai turistákon, egyes utastípusokon, mint ahogy bemondóként megszokhatták a fülek. Egyebek közt így: "Előre figyelmeztetjük amerikai barátainkat, hogy csaknem biztosan túl hangosan beszélnek." Egy másik: "Felkérjük a piros inges urat, aki úgy tesz mintha újságot olvasna, hogy ne bámulja a vele szemben álló hölgy keblét. Senkit nem tud becsapni, egyszerűen csak undorítóan perverz." Illetve: "Ismét bepréselődtünk egy izzasztó metrókocsiba. Ha Ön hölgy, mosolyogjon a mellette álló férfira, hadd legyen jó napja. Valószínűleg hónapok óta nem szexelt.

 

A metró azonban nem ezekért rúgta ki bemondónőjét, hanem mert az borzasztónak mondta a metrót és tudatta honlapján, hogy többé nem használja. Clarke - akinek két gyereke van - hiába magyarázta, hogy csupán viccelt.

 

A londoni metró - szóvivőjén keresztül - a következő közleményt adta ki: "Sajnálattal tudatjuk, hogy Miss Clarke munkaszerződésének meghosszabbítása súlyos késedelmet szenved."
MTI