Az énekesnőt botrányai dacára sem írták még le a zenei világban: ma tették közzé az idei Grammy-díjak jelöltjeinek listáját, amin hat kategóriában is szerepel. Rehab című számával az Év Dala és az Év Felvétele kategóriákban, Back to Black című lemezével az Év Lemeze és az Év Legjobb Pop Vokális Albuma kategóriákban, ő maga pedig az Év Legjobb Művésze és az Év Legjobb Női Pop Előadója jelöltjei közt is jelölték.

A többi jelölt közül Kanye West az év albumára és számos rap-díjra jelölt, míg a Foo Fighters együttes az év felvétele és az év albuma díjra esélyes. Utóbbiaké lehet még a legjobb rock album és a legjobb rockdal díja is. 
    Az új felfedezettek közt jelöltek Daughtry, Corinne Bailey Rae, Fergie, Feist, Chris Brown és Akon.
    A pop-rock kategóriák jelöltjei között sok az ismert név: Alicia Keys, Beyoncé, Justin Timberlake, Rihanna, John Mayer, a Maroon 5 együttes, a The Chemical Brothers. A középgeneráció legjobbjai közül többszörös jelölt a U2 együttes, mellettük szerepel a listán a Metallica, Bon Jovi, Prince vagy Seal neve is.
    A kifejezetten "veteránok" soraiban többek között Paul McCartney, John Fogerty, Bruce Springsteen, Tony Bennett, Ozzy Osbourne, Joni Mitchell, Barbra Streisand, Herbie Hancock reménykedhet rangos díj elnyerésében.

    Azok a felvételek kerülhettek a jelöltek közé, amelyek 2006. október 1. és 2007. szeptember 30. között jelentek meg. A Grammy-díjakat 2008. február 10-én immár ötvenedik alkalommal adják át Los Angelesben, a Staples Centerben több órás gálaest keretében.