Azonnali hatállyal kitiltott három táplálék-kiegészítőt a kereskedelmi forgalomból az Egyesült Államok gyógyszer- és élelmiszerengedélyező és -ellenőrző hivatala, az FDA.
Az "Igazi férfi szexuális energiatápláló kapszula", az "Energia-Max kiegészítő férfiformula kapszula" és a tömörén "Még..." névre hallgató tabletta ugyanis nem csak természetes anyagokat tartalmaz, hanem a gyógyszeripar által mesterséges anyagokból előállított gyógyszertől lett hatékony.
Az amerikai hatóság már évek óta tapasztalja, hogy a különféle táplálék-kiegészítők, amelyek éppen azáltal lesznek népszerűek, hogy sokan úgy vélik: a kizárólag természetes anyagokat tartalmazó természetgyógyászati szerek ártalmatlanok, de szedésük eredményes, gyakorta a gyógyszeripar előállította, valóban nagyszerű gyógyszerektől lesznek jó gyógyító hatásúak.  
Az ilyesféle hamisítás azért igen veszélyes, mert a gyógyszeripar által gyártott patikaszerek részletes tájékoztatójában szerepelnek az esetleges mellékhatások vagy a kölcsönhatások más gyógyszerekkel, a természetgyógyászati készítményekről pedig legtöbbször az sem derül ki, hogy mi van bennük - olvasható az FDA hírlevelében. (MTI)