Újabb per indult Sacha Baron Cohen brit színész, a Borat című amerikai vígjáték főszereplője és a 20th Century Fox cég ellen. Ezúttal egy Michael Psenicska nevű autósiskolai oktató nyújtott be keresetet, mert félrevezették a mozi célját illetően. Állítása szerint vele azt közölték: arról forgatnak vele dokumentumfilmet, hogy miként tanulják az autóvezetést a külföldiek New Yorkban. Ehelyett viszont a játékfilmben kapott tudta nélkül "szerepet": a bajszos kazah álújságíró mellett látható, amint az az autó biztonsági övével viaskodik, vodkával kínálja őt, majd lecsavarja a jármű ablakát, hogy 10 dollárt ajánljon fel egy arra haladó nőnek, ha az kegyeiben részesíti. A pereskedőt főleg az háborította fel, hogy a filmen úgy tűnik, mintha ő még bátorította volna "növendékét", és ezért kártérítést követel.
Egy másik perben a Borat producereitől azért követel pénzt két diák, mert a filmen részegen mutatják őket, amint Pamela Anderson egyik szerelmi videóját bámulják.
A szatirikus film egy bajszos, faj- és nőgyűlölő, a homoszexuálisokat elítélő kazah ál-újságíró amerikai kalandozásait mutatja be. 18 millió dolláros költségvetéssel készült el és világsikert aratva eddig 260 millió dolláros bevételt hozott. Feltehető, hogy ez a kasszasiker is fontos tényező abban, hogy többen utólag ráébredtek: kártérítést illeti meg őket azért, hogy kedvezőtlen fényben mutatták be őket a moziban. (MTI)