Szenzorok figyelik a mozgását az intelligens melltartó viselőjének. A holmi minden körülmények között a váll és a hátizmok számára legkevésbé fárasztó mellalátámasztást biztosít.
    A high-tech fehérneműt az ausztrál Wollongong Egyetemen fejlesztették ki, és különösen azok számára ajánlják, akik jelentékeny méretű kebellel bírnak. Különösen sportolás közben nyújt nagy segítséget az intim ruhadarab, mivel heves mozgás - például futás - közben is elkerülhető az undok "liftezés".
    "Sok nő kénytelen lemondani a testmozgás örömeiről" - nyilatkozták szakértők a brit Daily Mail című napilapnak - "mivel egy bizonyos mellméreten felül a testrész kilengése elérheti akár a hét centimétert is. Ez pedig hát- és mellizomfájdalommal jár".
    A Journal of Biomechanics című folyóiratban publikált kutatás szerint a keblek tömege teljes egészében a normál melltartók pántjaira terhelődik. Ezért a dúskeblű hölgyek gyakran éreznek fáradtságot a vállizmaikban és a karjukban, de később a folyamatos nyomás miatt akár idegi problémákkal is szembesülhetnek.
    Az új melltartóban új tervezéssel sikerült különféle merevítők elhelyezésével a mozgás okozta hatásokat ellensúlyozni.