Kalapács alatt J. K. Rowling kiadatlan meséi

2007.12.12. 11:53
J. K. Rowling egy londoni felolvasásán bejelentette, hogy árverésre bocsátja a mesegyűjteményt, amelynek létezéséről a befejező Harry Potter-regényben adott hírt.
A világhírű írónő hét példányt készített a kézírásos, maga illusztrálta mesekönyvből, amelyből egyet a hét folyamán elárverez a londoni Sotheby's aukciós ház. A befolyó összeget, amely a becslések szerint akár 50 ezer font (azaz 17,5 millió forint) is lehet, a Rowling által létrehozott Children's Voice elnevezésű gyermekjótékonysági alapítvány számlájára kerül.
"Ez a hetedik kötet árverésre kerül; a bevétel az árva gyerekeket segíti, akiknek óriási szükségük van rá. Ezért aztán akárkihez is jutott ez a könyv, köszönet érte és sok szerencsét!" - idézi a BBC szerdai jelentése az ajánlást, amit az írónő a kötet első lapjára jegyzett. A további hat kötet azoké lesz, akik "a legközelebbi kapcsolatba kerültek a Harry Potter könyvekkel az utóbbi 17 év során" - magyarázta a szerző ajánlásában.
Rowling nem tervezi, hogy kiadja a Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a Halál ereklyéi) című kötetben The Tales of Beedle The Bard (Beedle, a dalnok meséi) címen említett történeteket, amelyek fontos útmutatásokat adnak Harrynek és barátainak a Voldemort elleni küzdelemben. (MTI)