A szórakoztatóipar hírességei is felsorakoztak a fontosabb elnökjelölt-aspiránsok mögé az amerikai előválasztások közeledtével. A demokrata politikusok mezőnyét országosan vezető Hillary Clinton mögé állt Steven Spielberg filmrendező, Barbra Streisand énekesnő , Rob Reiner színész-rendező és Merle Haggard country énekes is. Demokrata pártbeli riválisa, Obama szenátor kampányához adta nevét Oprah Winfrey, Forest Whitaker és Jeremy Piven színész, Jennifer Anniston és Jasmine Guy színésznő. Michael Moore, a dokumentumfilmes fenegyerek a kisebb esélyű Dennis Kucinich demokrata képviselőt támogatja.
A republikánus oldalon az utóbbi hetekben előretört Mike Huckabee volt arkansas-i kormányzó jelölése mellett érvel Chuck Norris színész, Ted Nugent gitáros és Ric Flair pankrátor. Rudy Giuliani volt New York-i polgármestert, aki országosan a legnépszerűbb az elnökségre törekvő politikusok között, Robert Duvall színész és Pat Robertson evangélikus igehirdető, televíziós prédikátor támogatja.
A The Washington Times szerint a "nagy hírességkampány" visszafelé sülhet el; a választók ugyanis óvatosak, a felmérések szerint csak igen kis százalékuk "dől be" a hollywoodi porhintésnek. Elemzők szerint ennek az áll a hátterében, hogy a hírességek köre mára felvizeződött, a régi, valódi teljesítményt nyújtó sztárok világa letűnt. Sok mai úgynevezett hírességet a közönség széles rétegei nem vesznek komolyan. (MTI)