Bono, rocker-békegalamb ügyesen megindokolta azt a lépését, hogy miért hoz létre 1, 9 milliárd dolláros befektetést. Szerinte ez egyáltalán nincs ellentmondásban szegénység elleni élharcos szerepével.

A U2 frontembere egyike ugyanis az Elevation Partners nevű cég öt alapítójának – melynek neve egyébként a zenekar egyik szerzeményére reflektál – ami 1,9 milliárd dolláros alappal rendelkezik és nemrég 250 millió dollárt invesztált abba a Forbes magazinba, mely nyilvánosan a kapitalizmus játékszerének nevezi magát.

Bono hangsúlyozza, nem érdekli a nyereség, ő egyszerűen csak egy ötletember, aki a kreativitását a bizniszbe szeretné átültetni.

A 47 éves énekes így fejtette ki indokait: „Elsővonalas dalnok vagyok. Ez a munkám. Értem, hogy mi az a harmónia, értem, hogy mi az a ritmus. De ötletekkel kereskedem – zenei, politikai, és ebben az esetben kereskedelmi ötletekkel. Olyan sok nagyszerű festő, nagyszerű zenész, nagyszerű zseni végezte nincstelenül. Összetört szívvel kitört ablakú szobában. Én inkább egy olyan asztalnál szeretném látni a művészeket, mely meghatározza az életüket" – idézi az énekest a starpulse.com.