Hűtlen lett vízibicikli-szerelméhez a münsteri Fekete Petra nevű hattyútyúk: a műanyag vízijárművet hús-vér hattyúlegénnyel váltotta fel.

Petra, a piros csőrű, fekete ausztráliai hattyú tavaly tévedt a németországi münsteri tóra, ahol teljesen belehabarodott a nála jóval nagyobb, de hattyú alakú vízibiciklibe. Fekete Petrát kezdetben Fekete Péternek hívták, mert azt hitték hím, miután kiderült a tévedés, a madarat Petrára nevezték át. A tyúk elválaszthatatlan volt a biciklitől, féltékenyen védte mindentől.  

A közönséget és a bicikli tulajdonosát mindazonáltal meghatotta a románc, és gondoskodtak róla, hogy a "pár" együtt telelhessen a város állatkertjében. Ott aztán többször megpróbálták összehozni Petrát hús-vér fekete hím hattyúkkal, sikertelenül. A hattyúk - mint számos más madárfaj - gondosan és általában egy életre választanak párt.  

A minap azonban mégis faképnél hagyta a vízibiciklit Petra egy ifjú hattyúkakasért, az állatkert emberei pedig árgus szemmel figyelik, hogy végleg vége-e a hattyú műanyag szerelméhez fűződő vonzalmának - adta hírül a német sajtó.  
MTI