A korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is megszervezte karácsonyfabérlési-akcióját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), az ünnepek után a visszavitt fák az oktatási intézmény parkjait díszítik majd.
Szerdán délelőtt száztíz, másfél méteres, gyökeres lucfenyő érkezett az SZTE Tanulmányi és Információs Központja elé. A cserepekben álló fák közül már nyolcvan előjegyzésben gazdára talált. A bérfenyőkért négyezer forintot kell fizetni, de aki január első napjaiban épségben visszaviszi a bérelt fát, visszakapja az ezer forint kauciót.
Buza Mihály, az akció szervezésében résztvevő egyetemi ajándékbolt vezetője elmondta, tavaly a száznál is több fa felét vitték vissza a bérlők, a fenyőket a fagyok elmúltát követően az egyetemi füvészkertben ültették el. A fák ligetet alkotnak az arborétumban, ahol a visszajuttatók nevét emléktábla örökíti meg.
Az elmúlt három év karácsonyfabérlési-akciójának köszönhetően a füvészkert belvíz miatt megritkult nyitvatermő gyűjteményét sikerrel visszatelepítették, így jövő tavasztól a fenyők az egyetemi épületek körüli parkokat díszítik majd, s az is lehet, hogy a városban sétáló gyerekek és felnőttek máshol is találkoznak a karácsonykor általuk díszített fával. (MTI)