Sebészi beavatkozás segítségével testsúlyának harmadára, 350-ről 100 kilóra fogyott le egy brit férfi, mert orvosai figyelmeztették, hogy fél éve sincs hátra. A 39 éves kocsmáros kisgyerek kora óta mindig a súlyával küszködött, és egy évvel ezelőtt javasolta neki az orvos, hogy vesse alá magát úgynevezett gyomor-bypass-műtétnek - olvasható a brit közszolgálati műsorszolgáltató, a BBC honlapján. Ennek során a vékonybél egy részét megkerülik, ezáltal kevesebb tápanyag szívódhat fel. Az operáció nem kockázatmentes, s az orvos azt mondta, egy a húszhoz az esélye, hogy a férfi belehal.

A férfi lényegében a hálószobája foglya volt, és számos betegségben szenvedett, így például alvási apnoeában, ami azt jelenti, hogy alvás közben a légzés rövid időre leáll, és a beteg csak akkor marad életben, ha oxigénmaszkot visel. A kocsmáros végül sikeresen átesett a műtéten Liverpoolban, és egy év elteltével csodálatosan megkönnyebbült.

"Már nem vagyok szomorú, visszakaptam az életem, és újra járhatok meccsekre. Régebben állandóan mentem, de amikor hatalmasra híztam, nem fértem át a forgókorláton" - mondta Colin Corfield.