Csillag születik

Karácsony előtt jelentették be, hogy a berlini állatkert tavaly decemberben született kis jegesmedve sztárjának történetéről március 6-án "Knut és barátai" címmel filmet mutatnak be, ám a B.Z. című bulvárlap legfrissebb értesülése szerint Hollywood is szemet vetett a hófehér mackóra, így annak filmkarrierje valószínűleg nem ér véget a tavaszi premierrel.
    A lap ismerteti Ash R. Shah hollywoodi producer ajánlatát egy Knutról szóló, a Shrek technikáját alkalmazó rajzfilm elkészítésére. A filmes 100 ezer dollárt (17,3 millió forint) ajánl a megfilmesítés jogáért és kilátásba helyezi, hogy az állatkert két év alatt mintegy 5 millió dolláros jövedelemre tehet majd szert a filmből.
    A berlini állatkert igazgatója, Bernhard Blaskiewitz megerősítette, hogy tárgyalnak az ajánlatról, és ha elfogadják, akkor a bevétel Knut kifutójának bővítésére és más állatkerti beruházásokra szolgálna.
    Knut élete veszélyben forgott, mivel a fogságban született, alig 810 grammos bébi táplálását jegesmedve-mamája megtagadta - ezért az állatkert alkalmazottai nevelték fel. Az egy évvel ezelőtti kismackó mára erőteljes, 115 kilós jegesmedvévé fejlődött, és továbbra is a berlini közönség kedvence.