2008.01.04. 19:24
Az énekesnő és férje, a Silverchair frontembereként ismert Daniel Johns állítólag rengeteg szakmai elfoglaltságuk miatt távolodott el egymástól – írja a Daily Mail. 1999-ben egy díjkiosztón ismerkedtek meg, négy évvel később szilveszterkor, egy queensland-i tengerparton házasodtak össze. Házasságukat nem egyszerűsítette, hogy karrierjük miatt az ausztrál származású énekesnő ideje nagy részét Angliában töltötte, míg szintén ausztrál férje otthon, Ausztráliában dolgozott.

Közös közleményében a pár kijelenti: „Bár mindketten nagyon szomorúak vagyunk, amiért házasságunk végetért, ettől még változatlanul szeretjük egymást és barátok maradunk. Közös döntésünk volt ez, amit nem könnyen hoztunk meg, de szakmai és személyes elképzeléseink, valamint a nagy távolság, amiben éltünk, sajnos ezt eredményezte. Ezt a közleményt azért adtuk ki, hogy mindenki számára világossá tegyük a helyzetet, a továbbiakban nem szeretnénk a magánéletünkről beszélni”. Imbruglia ezek után szerdán visszatért Londonba, férje pedig továbbra is Sydneyben maradt.

Szakításukról már pár hónapja folytak a találkozások, amik megerősödtek, amikor októberben Imbruglia nem jelent meg az ARIA díjátadón, amikor férje zenekara öt díjat is kapott, Johns pedig nem is említette őt a köszönőbeszédében.