Világszerte - az Egyesült Államoktól a Közel-Keleten át Oroszországig - divatba jöttek a brit nevelőnők és dadák, hála azoknak a filmeknek és újabban tévésorozatoknak, amelyek az általuk nyújtott példás, szigorú nevelést mutatják be - közölte egy brit munkaközvetítő iroda vezetője. "Jelenleg a Supernanny című valóságshow népszerűsége a vivőerő, de a múltból is ismeretes is olyan példa, mint a világsikert aratott Mary Poppins" - mondta el az AFP-nek Oliver Blacks, a Tinies bébiszitterközvetítő-iroda igazgatója.
A Tinies tavaly 313 brit dadát, bébiszittert és nevelőnőt közvetített ki külföldre, 57 százalékkal többet, mint az előző esztendőben - és a többi iroda tapasztalatai is hasonlóak. A brit bébiszitterek iránti keresletnek köszönhetően bérük alaposan megugrott: eléri az évi bruttó 40 ezer fontot (csaknem 14 millió forint).
A Channel Four tévé Supernanny sorozata nagyon népszerű az angolszász világban, és több általa ihletett műsor indult az Egyesült Államokban - sőt Oroszországban is. (MTI)